Uitgeverij Bijleveld


We zijn de oudste zelfstandige boekhandel-uitgeverij in Nederland. Vroeger, in de 19de eeuw was een veelvoorkomende combinatie, nu zijn wij de enige in Nederland. We verkopen dus niet alleen boeken maar we maken ze ook.

Veel boekhandels zijn aangesloten bij een inkooporganisatie, maar wij doen dat allemaal zelf. Daardoor hebben wij de vrijheid die andere winkels wellicht niet hebben. We geven veel verschillende boeken uit. Filosofische boeken, sociologisch, wijsheid, klassieken, duurzame boeken en geen bestsellers. Maar wel boeken die over tien of twintig jaar nog gelezen worden.

Wij zijn een boekhandel die zich onderscheidt in de keuze van boeken. Die keuze maken wij tijdens het inkopen van de boeken. Sommige dingen verkopen we niet en soms staan we juist heel erg achter dingen. We hebben veel Engelstalige boeken en een mooie afdeling non-fictie. We proberen echt een duidelijke keuze daarin te maken, zodat je toch andere dingen hier ziet dan in de standaard boekhandels. De keuze van de boeken baseren we uiteraard op interesse. Daarnaast hebben we ook een hele vaste klantenkring die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld, die dragen ook wel bij aan de keuze van onze boeken.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Uitgeverij Bijleveld
  • Janskerkhof 7
  • 3512 BK Utrecht

Het aanbod van deze aanbieder

Kinderen die haten

‘Kinderen die haten’ geldt wereldwijd als het klassieke en baanbrekende boek over de behandeling van jongeren met ernstige gedragsproblemen. Ook in deze tijd biedt dit boek nog altijd een onverminderde bron van kennis en inspiratie voor iedereen die in welke situatie of omstandigheid dan ook te maken heeft met opgroeiende jongeren.

Een kleine filosofie van het onderwijs

Met zijn kenmerkende opbeurende enthousiasme beredeneert Savater in zijn «Een kleine filosofie van het onderwijs» de grote waarde van onderricht en opvoeding.

Hoe houd je van een kind

‘Hoe houd je van een kind’ is een van de hoofdwerken in Korczak’s oeuvre en geldt nog altijd als een der toonaangevendste pedagogische boeken van onze tijd.