Je leert werken met het Kwaliteitenspel, Inspiratiespel en Lekker Blijven Werken Spel, gericht op loopbaancoaching.
Breng ouders en jongeren in gesprek over studiekeuze! Want wat is de juiste stap na school, en wat wordt er verwacht? Veel jongeren hebben hierbij begeleiding nodig, vaak ook van hun ouders. Toch zijn deze gesprekken soms lastig, vooral als de verwachtingen niet overeenkomen. Bij gezinnen met een migratieachtergrond kunnen bovendien extra uitdagingen ontstaan. In deze masterclass leer je hoe je deze gesprekken kunt faciliteren.
Keuzes maken is soms lastig, zeker als het er echt toe doet. Om te kunnen kiezen moet je weten wat er in je omgaat. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de wirwar van gedachten en emoties die in ons omgaan. Mindfulness, oftewel aandachtig zijn, biedt een verademing te midden van deze stroom van gedachtes. Het stelt je in staat om bewust aanwezig te zijn in het moment, zonder worden meegesleept door zorgen over het verleden of de toekomst en van waaruit je authentieke beslissingen kan nemen.
Ben jij als loopbaanbegeleider ook op zoek naar concrete tools die leerlingen of studenten kunnen helpen bij hun studiekeuzeproces? Heb je behoefte aan praktische instrumenten om die keuzestress te verminderen? Met deze training leer je werken met onze online toolkit ACT in LOB.
Hoe voer je effectieve driehoeksgesprekken? Hoe manage je de verwachtingen van ouders? Hoe creëer je een veilige sfeer voor de ...
Verdiep jouw rol als mentor in deze incompany training voor ervaren mentoren. Ga aan de slag met jouw uitdagingen als ...
Hoe zorg je dat leerlingen zich prettig voelen? Deze mentor training geeft je meer vertrouwen in jouw rol als mentor.
Dé training voor Onderwijs Ondersteunend Personeel om leerlingedrag te begrijpen. In de cursus komt ervaar je wat je belangrijk vindt ...
In dit traject helpen we studenten om richting en sturing te geven aan hun studie, het aanleren van sociale, emotionele ...
Executieve functies en metacognitie zijn van grote invloed op de leerprestatie.
Door gebruik te maken van activerende werkvormen bevorder je een actieve leerhouding van je leerlingen en daarmee de leerprestaties.
Leer als docent hoe je formatief handelen in je lessen integreert
Kijk je graag naar wat er wel goed gaat en wil je je je leerlingen echt motiveren? Bekijk dan eens ...
In deze training leer je de minimaal benodigde kern voor kwalitatieve begeleiding in studie(loopbaan)keuze. In 3 dynamische dagen leer je de achtergronden van studiekeuze en experimenteer je met diverse gespreksmethodieken (geen rollenspel). Vanaf dag 1 ervaar je een diversiteit aan activerende werkvormen. Daarmee raak je op lichte wijze verdiepend in gesprek. Wat je leert, kun je direct in je begeleiding toepassen en delen op een ouderavond en met je mentoren.
Deze training is voor leidinggevenden die werken vanuit passie en eigenaarschap, hier op inspirerende wijze anderen in mee te nemen om met een gedeelde verantwoordelijkheid de gezamenlijk gestelde doelen te verwezenlijken.
In de leergang kom je met andere deelnemers fysiek bij elkaar. Tussen de bijeenkomsten werk je aan huiswerkopdrachten (bijv. maken van een SWOT, opstellen actieplan, voorbereiden pitch.) Er wordt gebruikt gemaakt van de verandergerichte leermethodiek (4 V’s): verdieping, visievorming, verandering en verleiden.
Samen met onze procesbeleider gaat de school aan de slag met het formuleren van de visie en het vormgeven van het proces. Daarna volgt stapsgewijze implementatie. Onze procesbegeleiding is altijd een maatwerktraject. De beginsituatie in jouw organisatie is het uitgangspunt. In gezamenlijkheid werken we toe naar de gewenste situatie waardoor een ontwikkelgerichte leeromgeving ontstaat.
In drie bijeenkomsten van een dagdeel gaan we aan de slag om een mooi plan van aanpak te maken, geheel toegespitst op ieders unieke situatie. Naast een flink theoretisch deel gericht op verandermanagement bestaat de training vooral ook uit een flinke dosis toepassing.
Tijdens deze training leer je hoe je samen met de leerling onderzoekt welke wensen, waarden, kwaliteiten en competenties van belang zijn voor zijn loopbaan.
Wat willen wij met LOB als school, kijkend naar de profielen en de plaats van LOB binnen deze profielen?