Basisbekwaam

Wil je je leidinggevende kwaliteiten (verder) ontwikkelen en deze voortzetten in de praktijk? Ontwikkel je persoonlijke leiderschap. Ontdek praktische vaardigheden om een succesvolle leider te worden. Voer gericht praktijkonderzoek en werkplekopdrachten uit. Dit is waar het vooral om draait tijdens de leiderschapsopleiding Basisbekwaam.

De opleiding is gericht op het ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap en het verwerven van praktische vaardigheden in het leidinggeven aan individuele en een groep leraren. In de opleiding wordt de theoretische kennis verbonden aan de praktijk van het werkveld. Het leren krijgt zin en betekenis door het veelvuldig oefenen met eigen praktijkcasussen. Praktijkgericht onderzoek en werkplekopdrachten vormen de rode draad in de opleiding.

 • De organisatie inrichten
  Krijg inzicht in zaken die ondersteunend zijn aan het primaire proces om vervolgens deze te kunnen gaan beïnvloeden.
 • Richting geven aan de organisatie
  Creeër een gezamenlijke toekomst en omgevingsgerichte visie binnen de organisatie.
 • Leidinggeven aan het onderwijsprogramma
  Creëer tijdens de leerlijn leidinggeven aan het onderwijsprogramma een krachtig programma met interne voorwaarden.
 • Mensen ontwikkelen
  Organisatiedoelen en persoonlijke ontwikkeldoelen van de medewerkers vormen de leidraad tijdens deze leerlijn.
 • Ontwikkeling van persoonlijk leiderschap
  Tijdens deze leerlijn staat de persoonlijke ontwikkeling centraal. Met name de persoonlijke ontwikkeling in relatie tot de rol als schoolleider.
 • Werkplekopdrachten en onderzoek
  Onderzoek en werkplekopdrachten zijn staan centraal tijdens deze leerlijn.Iedere leerlijn bevat literatuur, aandacht voor onderzoek en persoonlijk leiderschap en praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten vormen de bouwstenen voor de werkstukken en de presentatie waarmee de opleiding wordt afgesloten.

Naast de opleidingsdagen zijn er persoonlijke begeleidingsgesprekken met iedere deelnemer.