Deze maand uitgelicht AOB

In december 2021 in het Onderwijsblad van de AOb verschenen

Coachend lesgeven

Wil jij op een coachende manier lesgeven? Kijk je graag naar wat er wél goed gaat en wil je leerlingen echt motiveren? Dan is de training Coachend lesgeven van September Onderwijs iets voor jou!

Bekijk opleiding

Geef kindermishandeling geen toekomst

Hoe signaleer je kindermishandeling? Wat zijn de stappen van de meldcode? Hoe steun ik een kind? Dit leer je onder andere in de online cursussen van Augeo Foundation

Bekijk opleiding

Het Beelddenkende Brein

Beelddenken is meer dan plaatjes in je hoofd. Het Beelddenkende Brein is associatief, gevoelig en leert via begrip. Bied beelddenkende kinderen een gelijkwaardige kans en maak je lessen top-down.

Bekijk opleiding

Geef me de 5 post-hbo-opleiding

Wil jij dé autisme-expert worden van jullie onderwijsinstelling? Volg dan de eenjarige post-hbo-opleiding Geef me de 5. Wetenschappelijk onderbouwd en praktisch toepasbaar. Start in januari of september 2022.

Bekijk opleiding

Strategiekaarten huiswerk

Huiswerk plannen, maken en leren: veel leerlingen vinden dat lastig. Deze strategiekaarten voor PO en VO bieden een duidelijk stappenplan voor veelvoorkomende opdrachten en leerstof.

Bekijk boek

Omgaan met werkdruk

Met dit boekje, boordevol praktische handvatten en concrete tips, creëer je een effectievere balans tussen een uitdagende baan in het onderwijs en je privéleven.

Bekijk boek