Alles voor jouw persoonlijke ontwikkeling en werkplezier

Leer, lach en ontwikkel

Zin om jouw onderwijscarrière een boost te geven? Van vijf onmisbare loopbaantips tot de ins en outs van de nieuwe CAO PO 2023-2024. Ontdek ook hoe je een persoonlijk ontwikkelingsplan maakt en je eigen competenties evalueert. Kortom, alles voor jouw groei en werkplezier in één overzicht.

Ben jij klaar voor de volgende stap in je onderwijscarrière maar weet je niet waar te beginnen? Dit artikel geeft je vijf concrete tips om je loopbaan te boosten. Van zelfreflectie tot het inschakelen van een coach, ontdek hoe je jouw ambities kunt realiseren.

Wat betekent de nieuwe CAO PO 2023-2024 voor jou als leerkracht?

De nieuwe CAO PO 2023-2024 is er, en met zijn 228 pagina’s kan de cao aanvoelen als een papieren jungle. Maar geen zorgen! We hebben de belangrijkste punten rondom jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling voor je op een rijtje gezet. Wat betekent dit allemaal in de praktijk?

Een goed begin is het halve werk. Hoe beter jij je ambities en doelen scherp hebt, hoe groter de kans dat je scholing of opleiding een succes wordt. Tijd voor een concreet plan: het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).  Wat is dat precies en hoe maak je het?

Wil je je als leraar verder ontwikkelen maar loop je vast bij het krijgen van goedkeuring voor scholing? Ontdek praktische tips over hoe je het gesprek aangaat met je leidinggevende en ze overtuigt van het belang van jouw professionele groei.

Hoe motiveer je mensen om te leren?

Formatief evalueren
in elke les?

Formatief evalueren geeft je grip op voortgang en geeft leerlingen inzicht in hun eigen leerproces. Een JIJ!-trainingsreeks op jouw school helpt je om formatief evalueren structureel in te zetten in elke les.

Meer informatie ↗

Word master in je vak!

Ga jij voor verbreding of verdieping in het onderwijs? Ontwikkel je verder met een master! Bekijk ons aanbod en meld je aan voor een voorlichting.

Meer informatie ↗

Avans+

Avans+ biedt met ruim 35 onderwijsopleidingen altijd een doelgerichte oplossing op maat voor jouw persoonlijke ontwikkelvraagstuk. Van Teacher Leader tot Master Leiderschap in onderwijs. Waar ligt jouw ambitie?

Meer informatie ↗

Vind rust in je kwaliteitszorg

Garandeer rust en overzicht in uw kwaliteitszorg. Volg onze training voor stapsgewijze, constructieve opbouw van uw stelsel van kwaliteitszorg, voor zowel school als stichting

Meer informatie ↗

Schoolleiders groeien bij Penta Nova

Leiderschapsontwikkeling, onderzoek en persoonlijke groei vormen dé kern in onze opleidingen voor (toekomstige) schoolleiders. Bijvoorbeeld de master Educational Leadership (MEL) in Zwolle, Haarlem of Utrecht.

Meer informatie ↗

Geld voor je scholing

Weet jij waar je recht op hebt?

Professionele ontwikkeling

Gratis in gesprek met loopbaancoach Femke!

Hoe behoud je als leraar je vitaliteit en veerkracht in een veeleisende omgeving? Ontdek praktische tips die je helpen vol energie en passie voor de klas te staan. Van zelfzorg tot sociaal vangnet, wij geven je de tools voor meer werkplezier en welzijn.

Wat kost studeren?

Bekijk de tool www.watkoststuderen.nl en geef jouw leerlingen inzicht in de kosten van studeren en hun eigen financiële situatie. Direct als les inzetbaar of individueel te doorlopen

Meer informatie ↗

Wil je leerlingen meer motiveren?

De maatwerk trainingen van September Onderwijs zorgen voor meer eigenaarschap bij leerlingen waardoor zij én de docenten met meer plezier naar school gaan.

Meer informatie ↗

Verder studeren bij Marnix Academie

Met een post-hbo- of masteropleiding verder groeien als leerkracht of als leidinggevende? De Marnix Academie is dé opleider voor het (basis)onderwijs. Gespecialiseerd, persoonlijk en praktijkgericht. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie ↗

Je wilt slimmer budgetteren, waterdichte roosters en flexibel onderwijs?

Klinkt als onderwijslogistiek in onze oren! Fusyon Formatieplanning, Fusyon Leerlingroute: pakketkeuze, Fusyon Roosteren, Mijn Fusyon: gepersonaliseerd leren

Meer informatie over Visma Advitrea↗

Leiderschapsvaardigheden

Wat is jouw leiderschapsstijl?

De zes pijlers van werkgeluk

Ben jij gelukkig op jouw school?

Vind de collega die bij jouw school past

Heb je een vacature in het onderwijs en wil je die snel en effectief onder de aandacht brengen? Bij oo.nl hebben we een uitgebreid banenaanbod en goede nieuws: we gaan nu nóg verder! Samen met partners als de VO-raad, KVLO en Levende Talen zorgen we ervoor dat jouw vacature direct de aandacht krijgt van jouw specifieke doelgroep.

Of je nu zoekt naar een teamleider, HR-manager, gymdocent of andere onderwijsprofessional, bij ons is je vacature in goede handen. Plaats je vacature gemakkelijk online en kies voor extra bereik door plaatsing in partnermagazines of op Meesterbaan. Mis deze kans niet!

Meer informatie ↗

Leiderschap in het onderwijs

Leidinggevenden in het onderwijs zijn koersbepalend. Zet jij de volgende stap in jouw carrière? Voor zowel startende als gevorderde schoolleiders. Bekijk ons aanbod en meld je aan voor een voorlichting.

Meer informatie ↗

Loopbaanleren: wat wordt jouw volgende carrièrestap?

Ontdek je leiderschapspotentieel met de VO-academie! Of je nu docent, schoolleider of bestuurder bent, wij hebben voor elke fase een passend leeraanbod. Leer van collega’s en experts en zet je volgende carrièrestap. Bezoek loopbaan.vo-academie.nl!

Meer informatie ↗