Alles voor jouw persoonlijke én teamontwikkeling

Leer, lach en ontwikkel

Ben je een schoolleider die het beste uit zichzelf én zijn team wil halen? Ontdek praktische handvatten om mentaal in balans te blijven, leer hoe de Schoolleidersbeurs-VO je kan helpen en krijg een uniek inkijkje in de groei van leiderschap. Jouw one-stop-shop voor alles rondom schoolleiderschap.

Jij staat aan het roer van je school en ja, dat is een flinke klus! Van visie tot uitvoering, jij bent de spil in het web. Maar hoe houd je jezelf staande én geïnspireerd tussen al die rollen en verantwoordelijkheden? In dit artikel duiken we in de wereld van de schoolleider en bieden we handvatten die je helpen in balans te blijven.

Als je begint als schoolleider op een school, komt er veel op je af. Om je hierin te ondersteunen hebben we het zogenaamde ‘100 dagen document: Versterk jouw schoolleiderschap in de eerste 100 dagen op school’ gemaakt. Dit document helpt je om van je frisse blik gebruik te maken door bewuster te kijken tijdens de eerste honderd dagen.

In het Onderwijsakkoord ‘Samen voor het beste Onderwijs’ is afgesproken dat jaarlijks 10 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de professionele ontwikkeling van schoolleiders. In dit artikel lees je hoe je de Schoolleidersbeurs-VO kan aanvragen én laten we je een aantal masteropleidingen zien die je kan volgen met de beurs.

Van gymdocent naar locatiedirecteur, Ralf Buiter vertelt hoe een masteropleiding zijn kijk op leiderschap en onderwijs heeft verbreed. Door strategischer te denken, kan hij nu beter uitleggen waarom zijn team dingen doet zoals ze die doen. Een boeiend inkijkje in de professionalisering van schoolleiderschap.

Masteropleidingen voor de Schoolleidersbeurs-VO

Met de Schoolleidersbeurs-VO kan je elke geaccrediteerde masteropleiding volgen, ook als deze niet aan het onderwijs of leiderschap gerelateerd is. Op oo.nl vind je een overzicht van relevante masteropleidingen over onderwijs, bestuurskunde of leiderschap die NVAO-geaccrediteerd zijn.

Bekijk opleidingen

Lerarentekort en werkdruk zijn hot topics, maar wat zoekt de leraar van nu écht in een nieuwe baan? Het gaat niet meer alleen om salaris, maar juist om werksfeer en groeikansen. Hoe speel je daar als leidinggevende of HR-medewerker slim op in? We hebben een paar handige tips voor je!

Hoe stimuleer je een lerende cultuur?

Wat kost studeren?

Bekijk de tool www.watkoststuderen.nl en geef jouw leerlingen inzicht in de kosten van studeren en hun eigen financiële situatie. Direct als les inzetbaar of individueel te doorlopen

Meer informatie ↗

Wil je leerlingen meer motiveren?

De maatwerk trainingen van September Onderwijs zorgen voor meer eigenaarschap bij leerlingen waardoor zij én de docenten met meer plezier naar school gaan.

Meer informatie ↗

Leiderschap in het onderwijs

Leidinggevenden in het onderwijs zijn koersbepalend. Zet jij de volgende stap in jouw carrière? Voor zowel startende als gevorderde schoolleiders. Bekijk ons aanbod en meld je aan voor een voorlichting.

Meer informatie ↗

Je wilt slimmer budgetteren, waterdichte roosters en flexibel onderwijs?

Klinkt als onderwijslogistiek in onze oren! Fusyon Formatieplanning, Fusyon Leerlingroute: pakketkeuze, Fusyon Roosteren, Mijn Fusyon: gepersonaliseerd leren

Meer informatie over Visma Advitrea↗

Geld voor je scholing

Weet jij waar je recht op hebt?

Leiderschapsvaardigheden

Wat is jouw leiderschapsstijl?

Als leidinggevende in het onderwijs heb je de touwtjes in handen als het gaat om het creëren van een stimulerende en productieve werkomgeving. De keuzes die je maakt als leidinggevende hebben effect op het werkplezier van leraren, dat op zijn beurt de kwaliteit van het onderwijs beïnvloedt. Maar welke leiderschapsstijlen zijn er allemaal? En op welke manier hebben die invloed op jouw team?

Focus op goed toetsen en evalueren

Toetsdruk verminderen, structureel formatief evalueren, examencommissie aanscherpen of de toetskwaliteit verhogen? Stippel samen met JIJ! een trainingstraject uit dat past bij jullie visie op onderwijs.

Meer informatie ↗

Avans+

Avans+ biedt met ruim 35 onderwijsopleidingen altijd een doelgerichte oplossing op maat voor jouw persoonlijke ontwikkelvraagstuk. Van Teacher Leader tot Master Leiderschap in onderwijs. Waar ligt jouw ambitie?

Meer informatie ↗

Vind rust in je kwaliteitszorg

Garandeer rust en overzicht in uw kwaliteitszorg. Volg onze training voor stapsgewijze, constructieve opbouw van uw stelsel van kwaliteitszorg, voor zowel school als stichting

Meer informatie ↗

Penta Nova

Leiderschapsontwikkeling, onderzoek en persoonlijke groei vormen dé kern in onze opleidingen voor (toekomstige) schoolleiders. Bijvoorbeeld de master Educational Leadership (MEL) in Zwolle, Haarlem of Utrecht.

Meer informatie ↗

Professionele ontwikkeling

Gratis in gesprek met loopbaancoach Femke!

De zes pijlers van werkgeluk

Ben jij gelukkig op jouw school?

Vind de collega die bij jouw school past

Heb je een vacature in het onderwijs en wil je die snel en effectief onder de aandacht brengen? Bij oo.nl hebben we een uitgebreid banenaanbod en goede nieuws: we gaan nu nóg verder! Samen met partners als de VO-raad, KVLO en Levende Talen zorgen we ervoor dat jouw vacature direct de aandacht krijgt van jouw specifieke doelgroep.

Of je nu zoekt naar een teamleider, HR-manager, gymdocent of andere onderwijsprofessional, bij ons is je vacature in goede handen. Plaats je vacature gemakkelijk online en kies voor extra bereik door plaatsing in partnermagazines of op Meesterbaan. Mis deze kans niet!

Meer informatie ↗

Word master in je vak!

Ga jij voor verbreding of verdieping in het onderwijs? Ontwikkel je verder met een master! Bekijk ons aanbod en meld je aan voor een voorlichting.

Meer informatie ↗

Loopbaanleren: wat wordt jouw volgende carrièrestap?

Ontdek je leiderschapspotentieel met de VO-academie! Of je nu docent, schoolleider of bestuurder bent, wij hebben voor elke fase een passend leeraanbod. Leer van collega’s en experts en zet je volgende carrièrestap. Bezoek loopbaan.vo-academie.nl!

Meer informatie ↗