Hoe voeden we in 2050 tien miljard mensen op een duurzame manier?
Wat leer je
Tijdens deze docentendag duik je in de wetenschappelijke, maatschappelijke en praktische kanten van de eiwittransitie. Je leert van WUR-wetenschappers en bedrijven over alternatieve eiwitbronnen, circulariteit en gedragsverandering. Via lezingen, excursies en workshops ontdek je hoe je dit complexe thema kunt vertalen naar de klas, met name voor scheikunde- en biologielessen. Je gaat naar huis met concreet lesmateriaal en werkvormen.
Voor wie
Voor docenten in het voortgezet onderwijs, vooral geschikt voor biologie en scheikunde, die actuele thema’s als voedseltransitie in hun lessen willen integreren. Ook geschikt voor vakoverstijgend onderwijs en thematische projecten.
Praktische informatie
📅 Vrijdag 12 december 2025🕘 09:45 – 15:45 uur📍 Wageningen Campus💶 Kosten: €150,-👤 Lezingen & workshops door o.a. Julie Diederen, Corjan van den Berg, Maaike Nieuwland, Muriel Verain en anderen🔬 Keuze uit meerdere workshops (zoals: eiwitisolatie, voedsel van de toekomst en rondleiding FoodTechLab)🍽️ Inclusief koffie, lunch en lesmateriaal