De leukste onderwijspodcasts voor op vakantie!

leestijd: 2 minuten

Podcasts zijn een ontzettend fijne manier om nieuwe kennis en inspiratie op te doen. Lekker luisteren op het strand tijdens je vakantie of wanneer je taken uitvoert die niet veel hoofdruimte kosten. In dit overzicht vind je onze selectie van de beste podcasts voor het onderwijs. Heb jij zelf nog goede tips? Laat het ons weten en we voegen de podcast toe aan dit overzicht!

De Tjipcast

Tjipcast is een wekelijkse podcast over onderwijs en gelijke kansen voor iedereen. Deze podcast, gehost door Tjip de Jong, brengt inspirerende gesprekken met boeiende gasten die de dagelijkse uitdagingen in het onderwijs verkennen. Met meer dan honderd afleveringen om uit te kiezen, is er altijd iets interessants te vinden. Laat je inspireren door Tjipcast!

De Grote Vriendelijke Podcast

Ontdek de betoverende wereld van kinderboeken met De Grote Vriendelijke Podcast. Hier worden recente boeken besproken en ontvang je talloze leestips. Elke aflevering verwelkomt speciale gasten, van schrijvers tot illustratoren en vertalers. Deze prijswinnende Nederlandse podcast over jeugdliteratuur heeft de Dutch Podcast Awards 2020 gewonnen in de categorie Cultuur & Muziek. Een niet te missen luisterervaring voor alle boekenliefhebbers!

Episch onderwijs

In de podcast Episch Onderwijs praten Roy Keuter, Jeroen Lamberts en René Katerbarg over onderwerpen zoals Flipping the Classroom, grenzen aangeven, hoe je omgaat met collega’s en hoe je de eerste jaren als docent overleeft. Ook nodigen ze daarbij interessante gasten uit om hier dieper op in te gaan. Er zijn vier afleveringen.

Buiten de Krijtlijnen

In de podcast Buiten de Krijtlijnen komen uiteenlopende, hedendaagse onderwerpen zoals kledingvoorschriften, meer kleur voor de klas, professionele leergemeenschappen, ouderbetrokkenheid en een debat over centrale toetsen voorbij. Aan de hand van gesprekken met experts, leerkrachten, directeurs, pedagogen en ondernemers probeert de Vlaamse leraar Rincke Vanhoeck antwoorden te vinden op dit soort onderwijsvraagstukken van nu. Het doel van deze podcast is niet alleen om antwoorden te vinden op die vraagstukken, maar ook om te inspireren, creëren en te motiveren.

LLEARN Podcast

In de LLEARN Podcast worden praktische tips en tools voor docenten besproken. Van formatief handelen en leerdoelen tot klassenmanagement. Ook komen er interessante nieuwe (en klassieke) boeken over onderwijs aan bod! 

De Nivoz Podcast

De Nivoz Podcast is de ideale podcast voor leraren, schoolleiders en betrokkenen, om ze te sterken bij de uitvoering van hun pedagogische opdrachten.

Onderwijs leiden met hart en ziel

In de Onderwijs leiden met hart en ziel podcast gaat Taco Visser in gesprek met experts over relevante literatuur op het gebied van onderwijs in pedagogisch perspectief en leidinggeven aan de school als vormingsinstuut.

Heb jij zelf nog goede tips? Laat het ons weten, en we voegen de podcast toe aan dit overzicht!