Vraagbaak bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling Als aandachtsfunctionaris ben jij hét aanspreekpunt voor vragen en advies bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. Daarnaast […]
Hoe train je samen met je leerlingen hun concentratie?
Hoe ondersteun jij kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong?
Leer in één dag hoe je leerlingen die het thuis zwaar hebben kan ondersteunen!
Cursus speciaal voor sectievoorzitters!
Congres over sombere en depressieve leerlingen
Creëer rijke spelkansen voor je leerlingen in groep 3!
Hoe ga je in gesprek met kwetsbare jongeren?
Blijf de emoties van jezelf en anderen de baas
Deze zesdelige online cursus "Autismebegeleiding" is gericht op het begrijpen van autismespectrumstoornissen en het gedrag dat daaruit voortkomt.
Deze cursus biedt hulpverleners en leerkrachten een diepgaand inzicht in ADHD en praktische strategieën voor dagelijkse toepassing.
Leer hoe je passende ondersteuning biedt aan angstige jongeren!
Met inspirerende workshops en praktische tools leer je hoe je leerlingen kunt betrekken bij urgente toekomstvraagstukken rondom klimaatverandering en duurzaamheid. Alle aardrijkskundige kennis van de WUR in een dag gestopt.
In deze cursus leert u de taalleesaanpak van leerlingen met een TOS te optimaliseren. Wat voor kinderen met een TOS werkt, werkt voor alle leerlingen die een steuntje in de rug nodig hebben voor taal. Hierdoor kunt u het geleerde breder inzetten dan alleen voor leerlingen met een TOS.
Drie grote en urgente vraagstukken komen waarschijnlijk in het nieuwe examenprogramma: klimaat & biodiversiteit, voedsel en gezondheid. Ze staan centraal tijdens de Docentendag Biologie op 11 april op de campus van Wageningen University and Research.
Heb je interesse in hoe kunstonderwijs en natuuronderwijs elkaar kunnen versterken?
Leer alles over de onderlinge machtsstrijd bij meiden!
De opleiding ‘Focus op leren: Tienerbrein’ is speciaal voor 10-14-initiatieven ontwikkeld. Als deelnemer werk je aan de onderwijsvisie van de school, ondersteun je het schoolteam en leer je meer uit het curriculum te halen.
Gymtas vergeten! Boek ligt nog thuis… Vaak is het dezelfde leerling die spullen vergeet of dingen kwijt is. Anderen hebben moeite zich te concentreren of om aan hun schoolwerk te beginnen. Een achterstand in de ontwikkeling van executieve functies zou daarin een rol kunnen spelen! En daar is wat aan te doen!
Effectiever resultaat boeken, met minder hard werken en met meer energie. Dat klinkt goed toch?! Met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) leer je te communiceren vanuit zelfvertrouwen en met zelfreflectie en bewustzijn.