De Reflectieve Leraar

De Reflectieve Leraar is dé training die je leert hoe je steeds beter wordt in het lesgeven door het stellen van persoonlijke ontwikkeldoelen, gerichte oefening en feedback, en met observaties en discussies over het lesgeven.

Timemanagement in het onderwijs

Met deze e-learning krijg je inzicht in je tijdbesteding en je taken. We geven je vervolgens tips en handvatten hoe je hier wat meer grip op kunt krijgen. We wisselen daarbij theorie, voorbeelden en ‘zelf doen’ af.

Krachtig communiceren met NLP – basis

Effectiever resultaat boeken, met minder hard werken en met meer energie. Dat klinkt goed toch?! Met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) leer je te communiceren vanuit zelfvertrouwen en met zelfreflectie en bewustzijn.

Sabrina Alhanachi op onderwijsavond bij ISK Ithaka in Utrecht: ‘Culturele responsiviteit: verbindend en bemoedigend’

Sabrina Alhanachi neemt op donderdag 3 april de vijfde en voorlaatste NIVOZ-onderwijsavond voor haar rekening. De titel luidt: 'Culturele responsiviteit: verbindend en bemoedigend'. Ze geeft - ook vanuit haar eigen bedrijf - lezingen en trainingen, ook op het gebied van kansengelijkheid en professionele leergemeenschappen

Milio van de Kamp op NIVOZ-onderwijsavond in Utrecht: ‘Voorbij de dominante normen: hoe verbind je je met elke leerling?”

Socioloog en universitair docent Milio van de Kamp treedt op woensdag 12 februari naar voren voor de vierde NIVOZ-onderwijsavond. Milio, zelf opgegroeid in complexe omstandigheden waaronder armoede, ondervond hoe het is om geen aansluiting te kunnen vinden op de universiteit.

Morele Reflectie

Grensoverschrijdend gedrag, integriteitsvraagstukken, passend onderwijs, schaarste in de zorg: in alle sectoren van de samenleving spelen morele vraagstukken. De roep om hier in het werkzame leven systematisch op te reflecteren neemt toe. De leergang Morele Reflectie voorziet in deze behoefte, door professionals sensitief te maken voor morele dimensies, en toe te rusten in de beginselen van het gespreksleiderschap voor moreel beraad.

Kees Klomp op NIVOZ-onderwijsavond in Utrecht: ‘De plek der moeite: hoe maak je hoopvol verbinding met de wereld?’

Kees Klomp zal op woensdagavond 15 januari de derde NIVOZ-onderwijsavond van dit schooljaar van inspiratie voorzien. De avond draagt de titel: 'De plek der moeite: hoe maak je hoopvol verbinding met de wereld?'.

Tweedaagse Veerkracht, Welzijn en Groei

Tijdens deze twee trainingsdagen gaan we in op het begrip ‘welzijn’ en laten we je zien hoe je een ondersteunende en stimulerende leeromgeving kunt creëren. We delen en doorlopen effectieve technieken voor zelfzorg, stressmanagement en het bevorderen van emotionele veerkracht.

Filosofische Denktrainingen Voorjaar 2025 Voor bestuurders, managers en beleidsstrategen

Wat onderscheidt macht van gezag? Moet ik verstandig zijn of mijn hart volgen? Wat is eerlijk delen eigenlijk? Hoe weet ik of iets waar is? Welke rol speelt taal in ons denken? Durft u deze vragen aan te gaan? Hoe vaak neemt u nog de tijd om te twijfelen? Om uw eigen aannames, veronderstellingen en oordelen te onderzoeken? Twijfel is een cruciaal hulpmiddel bij het vergaren van betrouwbare kennis. Maar al te vaak beperken we onszelf door te vertrouwen op ingesleten denkpatronen. Herkent u deze patronen in uw eigen denken?  Filosofische training kan u helpen uw denkvermogen te verruimen en uw verwondering over alledaagse zaken te stimuleren. Ontdek samen met ons de waarde van twijfel, zelfreflectie en de kunst van het bevragen van uw eigen gedachten.

Najaarsbijeenkomst: Rijke leeromgevingen voor krachtige professionals

Met deze najaarsbijeenkomst maken we ruimte om terug te keren naar waar we het voor doen: krachtige onderwijsprofessionals. We staan stil bij de leeromgeving waarbinnen deze professionals zich gedurende hun loopbaan (als student, starter, ervaren leraar) ontwikkelen.

Masterclasses professioneel handelen vanuit inspiratie

In deze vier masterclasses doe je inspiratie op om te reflecteren op je eigen professioneel handelen. In een verrijkende dialoog wissel je met collega’s gedachten en denkbeelden uit om zo van elkaar te leren in denken en doen.

Introductietraining Interim-leiderschap in het onderwijs

Als grootste bureau voor tijdelijke menskracht op bestuurlijk, leidinggevend en stafniveau in het onderwijs, beschikt B&T interim-management over veel expertise in het interim-vak. Die kennis en kunde willen we graag delen in de vorm van een korte, intensieve introductietraining Interim-leiderschap in het onderwijs.

Passie voor Onderwijs, hoe houd je het vuur brandend?

Doel Met je leerlingen optrekken in de (zoek)tocht naar ontwikkeling en ontplooiing. Daarom heb je gekozen voor dit vak. Jij weet als geen ander dat onderwijs […]

De psychologie achter communicatie

Als docent of begeleider kun je in écht het verschil maken voor je leerling of student. Jij bent daarbij het belangrijkste instrument in contact. Daartoe leer je jezelf en de ander beter begrijpen, in gedrag en communicatie. Door welke brillen kijk jij? Welke communicatiestijlen gebruik je? Wat is het effect op het contact met de ander, 'boven water' en 'onder water'? En hoe optimaliseer je dat? Met deze kennis verbeter je je relaties, welzijn en plezier in werk. Je voert (nog) betere gesprekken. In de training leer, lees, analyseer en experimenteer je (met) de theorie in de praktijk. Je doet veel intervisie (geen rollenspel). Wat je leert, kun je direct gebruiken. Een verrijking voor het leven; op je werk én thuis!

Masterclass: Speaking up (omstanderinterventie bij discriminatie)

Deze training gaat over verschillende vormen van discriminatie en hoe je je als omstander, in de klas, op een positieve en effectieve manier hiertegen kunt uitspreken.

Masterclass: positief in gesprek over Seksualiteit, consent en gender

Hoe ga je als onderwijsprofessional op een positieve manier het gesprek over seksualiteit, gender en consent met jongeren? Hoe zorg je ervoor dat iedere jongere ongeacht diens gender, seksuele identiteit, afkomst of religie veilig zichzelf kan zijn? En hoe bespreek je het aangeven van wensen en grenzen?

Cultivating a Caring and Benevolent Environment in Education

This course invites you to learn in an experiential, empowering and even magical way how to promote a caring and benevolent environment in education and in other contexts. Upon its completion, you will have gained new insights and practical tools to change both your personal and professional environments. 

Schoolvideo-interactiebegeleider

De lerarenbegeleiding binnen de school is onmisbaar voor een goed leerklimaat. Een activerende methode helpt je om de kwaliteit van de begeleiding te verbeteren. In onze post-hbo schoolvideo-interactiebegeleider (SVIB) leiden we je op tot beeldcoach. Dat doen we met onze activerende methode waarvan video-interactiebegeleiding een belangrijk onderdeel is.

Professionaliseringstraject orthopedagogen/psychologen vo

Als je de zorg hebt voor leerlingen, is het belangrijk om je vakkennis en expertise op peil te houden. Driestar onderwijsadvies helpt graag bij de professionalisering van orthopedagogen en psychologen in het voortgezet onderwijs.

Positieve Psychologie in het Onderwijs

Deze cursus is niet alleen een persoonlijk ontwikkelingstraject waardoor je meer rust, ontspanning en plezier in je leven zult ervaren, maar ook een opleiding boordevol handvatten om jouw kennis en kunde door te geven aan je leerlingen en collega’s.