Leer hoe je effectieve lesdoelen opstelt en toepast voor gerichte en doelgerichte wiskundelessen.
In de e-learning module Brein en rekenen verrijk je je kennis over het leren rekenen. Door te begrijpen welke breingebieden betrokken zijn bij het rekenen en hoe deze breingebieden zich ontwikkelen krijg je een verrijkt inzicht wat bij gaat dragen aan de meest passende rekendidactiek.
Tijdens de deeltijd Lerarenopleiding Wiskunde in Zwolle verdiep jij jouw wiskundige vakkennis. Daarnaast ga je aan de slag met didactiek, onderwijskunde en drama. Zo heb jij straks dé formule in handen om leerlingen te bewijzen dat wiskunde echt overal is.
Bij deze lerarenopleiding volg je het voltijdprogramma, maar dan op afstand. Je studeert wekelijks 30 tot 40 uur waarvan 1 of 2 dagen stage. Je verdiept je in de zuivere en toegepaste wiskunde. Daarnaast krijg je vakken als didactiek, onderwijskunde, drama en levensbeschouwelijke vorming. Neem de proef op de som en word leraar Wiskunde!
Wiskunde didactiek helpt jouw wiskundelessen levendig en boeiend te maken voor leerlingen. In de training gaan we op zoek naar nieuwe methoden om jouw lessen op te frissen met direct toe te passen werkvormen en spellen in de klas. Op die manier kun je je eigen stijl behouden en helpen de nieuw aangeleerde vaardigheden middels vernieuwde wiskunde didactiek tegelijkertijd beter inspelen op de behoeften van onze leerlingen
Tijdens de online cursus krijgen wiskundedocenten informatie over het werken met een slechtziende leerling.
Tijdens de contactbijeenkomst en de voorafgaande online bijeenkomst krijgen wiskundedocenten informatie over het werken met een brailleleerling en gaan ze vooral zelf aan de slag.
Brailleleerlingen moeten hulpmiddelen gebruiken bij het lezen en begrijpen van wiskundige expressies, vergelijkingen, formules, tekeningen en grafieken. Dat beïnvloedt het lesgeven aan en het leren van brailleleerlingen. U leert tijdens deze cursus hoe u ze daarbij het beste kunt ondersteunen. Er is ook tijd ingeruimd voor het uitwisselen van kennis en ervaringen.
Deze vakbijeenkomst gaat over een stuk geschiedenis van de wiskunde en hoe dat te gebruiken is in het onderwijs. Na een tweetal lezingen ga je zelf in een workshop de vertaalslag proberen te maken van 16e– en 17e-eeuwse oud-Nederlandse teksten over meetkunde en algebra naar je eigen wiskundelessen. De doelgroep van deze bijeenkomst is wiskundedocenten. In deze bijeenkomst staat de auteur van de eerste gedrukte Nederlandstalige algebra- en meetkundeboeken centraal: Claes Pietersz van Deventer.
Wiskunde is een van de belangrijkste vakken op de middelbare school. Leerlingen leren probleemoplossend en analytisch denken. Bovendien legt het vak een basis voor veel vervolgopleidingen. Daarnaast is wiskunde ook een razend interessant vak waarin veel leerlingen een mooie uitdaging vinden. Was wiskunde vroeger op school al je favoriete vak? En wil je je kennis van het vak overbrengen op jongeren? Leerlingen bewust maken van het belang van wiskunde? Kies dan voor de lerarenopleiding wiskunde van LOI Hogeschool!
Wil je een tweedegraads lerarenopleiding volgen naast je baan? En word jij blij van algebra, meetkunde en kansberekening? Bij Driestar hogeschool in Gouda word je tijdens de deeltijdopleiding leraar wiskunde in 4 jaar opgeleid tot een vakbekwame leraar met sterke pedagogische en didactische kwaliteiten.
Met de kennis en ervaring die je opdoet tijdens deze opleiding leer jij genieten van het proces om met leerlingen na te denken over getallen, vormen en structuren.
Houd jij ervan om te puzzelen met ingewikkelde formules? Zou je graag leerlingen willen helpen in hun wiskundige ontwikkeling? Dan is de lerarenopleiding wiskunde vast iets voor jou.
Vrijwel geen vak kan zonder de kennis en principes van de wiskunde. Dat weet jij natuurlijk al lang en daarom wil jij graag die leraar zijn die leerlingen van 12-16 jaar de wiskunde leert ontdekken. Een wiskundedocent die handvatten geeft om iets van de wiskundewereld te leren. Daarom ben je bereid om alles op alles te zetten om je leerlingen te begeleiden in hun wiskundige ontwikkeling. Je durft buiten de gebaande paden te treden om ze zo in te leiden in die nieuwe wereld.
NVvW, Platform Rekenbewust vakonderwijs en het Expertisepunt Rekeken-wiskunde organiseren op donderdag 13 maart 2025, samen met KNAG, Vecon en NVON, voor de vijfde en laatste keer de conferentie voor docenten van onderbouw vmbo en havo/vwo over de basisvaardigheden rekenen-wiskunde in alle vakken.
Je denkt er steeds vaker aan: leraar worden op een middelbare school. Maar je laten omscholen, dat is best een stap. Het liefst sta je direct voor de klas. Goed nieuws: via Zij-instroom Tweedegraads Lesbevoegdheid kan dat. Hierin combineer je werken en leren.
Na deze cursus weten deelnemers welke aangepaste materialen er beschikbaar zijn voor brailleleerlingen en kunnen deze inzetten. Daarnaast hebben deelnemers kennis over braillegebruik en contact met vakgenoten.
Tijdens de online cursus krijgen wiskundedocenten informatie over het werken met een slechtziende leerling.
Dagelijks gaan we aan de slag met automatiseren. Toch is het een uitdaging en gebeurt het minder vaak dan gehoopt. Wij bieden op een overzichtelijke en leuke wijze verschillende werkvormen aan.
Leer in korte tijd wiskundelessen verzorgen die aansluiten op de behoeften en het niveau van je leerlingen. Kort HBO-programma Vakdidactiek Wiskunde, inclusief vakliteratuur.