In deze cursus leer je hoe de motorische ontwikkeling van kinderen in elkaar zit, maar vooral hoe je meer en betere beweegmomenten kunt toevoegen aan de dag. Je leert over de meerwaarde van risicovol spel en hoe je dit kunt organiseren.
In deze cursus leer je hoe de motorische ontwikkeling van kinderen in elkaar zit, maar vooral hoe je meer en betere beweegmomenten kunt toevoegen aan de dag. Je leert over de meerwaarde van risicovol spel en hoe je dit kunt organiseren.
Sport en bewegen zijn belangrijk. Door anderen aan te moedigen, draag jij bij aan een leven lang bewegen! Maar hoe stimuleer, motiveer en boei je al jouw leerlingen? Wij leiden je in Zwolle op tot docent bewegingsonderwijs voor alle typen onderwijs: van basisschool tot hbo.
Op woensdag 28 mei 2025 organiseert Alles in Beweging een Landelijke studiedag met als thema Leren Spelen en Bewegen
Tijdens deze training maak je kennis met veel verschillende onderdelen en je leert hoe makkelijk je kan differentiëren. Hierdoor worden zowel de beginners als de meer gevorderde kleuters uitgedaagd op hun eigen niveau.
Versterk de kwaliteit van je onderwijs aan kinderen door de natuur in te zetten! In deze leergang ga je hiermee aan de slag en werk je aan je eigen Buitenbekwaamheid en aan je OnderwijsBuitenbekwaamheid.
Hoe mooi is het als het je lukt om je lesdoelen steeds makkelijker te koppelen aan bewegingsactiviteiten en binnen- en buitenonderwijs af te wisselen? Tijdens de Dynamische schooldag ga je hiermee aan de slag. Zittend en bewegend leren worden afgewisseld, en theorie wordt aangevuld met een enorm rijk scala aan praktijkvoorbeelden voor groep 3 tot en met 8. Je gaat gegarandeerd geïnspireerd terug naar je klas!
Ben jij het liefst de hele dag in beweging? En lijkt het jou leuk om met kinderen te werken? Dan is de opleiding Sport, Pedagogiek & Onderwijs iets voor jou!
Wil jij bewegingsonderwijs geven aan groep 3 tot en met 8? Met de leergang bewegingsonderwijs word je een vakspecialist die veilig en betekenisvol bijdraagt aan een actieve omgeving in en rond de school.
Tijdens deze bijeenkomst verdiep jij je in het onderwerp kinderparticipatie. Wat is het precies en waarom is het zo belangrijk? Je leert de diverse participatieniveaus kennen en jouw rol hierbij als pedagogisch medewerker.
Het activiteitenaanbod op de BSO staat tijdens deze bijeenkomst centraal! Je doet kennis op van open eind materiaal en hoe je kunt aansluiten op de ontwikkeling en leefwereld van de doelgroep. Je gaat oefenen met het aanbieden van activiteiten en sluit af met een plan van aanpak voor een aanbod van activiteiten.
De deelnemers kunnen ervaren hoe leuk en relatief eenvoudig het is om kinderen mee de natuur in te nemen.
In de cursus Beter Leren Samenspelen wordt uitgegaan van een casus van een kind met probleemgedrag. Je ontwikkelt strategieën voor het kind welke succesvol zijn in bestaande speel- en bewegingssituaties op school.
Dat bewegingsonderwijs van goede kwaliteit heel belangrijk is voor de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen, dat weet jij natuurlijk. Een sleutelrol vervullen in het bewegingsonderwijs op jouw eigen school zie jij daarom wel zitten.
Dat bewegingsonderwijs van goede kwaliteit heel belangrijk is voor de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen, dat weet jij natuurlijk. Een sleutelrol vervullen in het bewegingsonderwijs op jouw eigen school zie jij daarom wel zitten. Haal je bevoegdheid en zorg voor goed bewegingsonderwijs voor leerlingen uit de groepen 3 t/m 8.
Leren en leren is spelen. Door spel onderzoeken kinderen de wereld om hen heen. Daarbij geven kinderen betekenis aan processen en emoties die ze doormaken. Kinderen willen zich van nature ontwikkelen. Aan volwassenen de taak om hier de juiste voorwaarden voor te scheppen vanuit een juiste grondhouding binnen een goed voorbereide omgeving.
In deze e-learning staat samen met kinderen plezier beleven in de natuur centraal. Wat vinden kinderen leuk om te doen? Hoe kan je ook als je niet een groot park of bos dichtbij in de buurt hebt veel aan natuur beleven?
Wij bieden coaching on the job voor pedagogisch medewerkers en leraren. Denk aan (team)ondersteuning bij verbetering van de kwaliteit. Zowel in de kinderopvang/VVE als onderbouw.
Sinds de verruiming van de subsidieregeling VVE nemen kinderen vanaf 2-jarige leeftijd deel aan voorschoolse educatie in plaats van de eerdere grens op 2,5 jaar. Hierdoor lopen de leeftijden van kinderen op de groep meer uiteen en is de range van verschillende ontwikkelingsbehoeften vergroot.
Als onderbouwleerkracht moet je goed kunnen observeren. Zodat je op een beredeneerde manier keuzes kunt maken over de planning en inrichting van jullie onderwijs. Als jullie team dat beheerst ben je steeds in staat de juiste uitdagingen aan te bieden aan kinderen. En nieuwe activiteiten te bedenken die aansluiten bij spelend, onderzoekend en ontdekkend leren. Ondervind het belang van spelend leren door de training Jonge Kind vakmanschap en geef het een krachtige plek in het onderwijs bij jou op school.