Diversiteit & Inclusie zijn hot topics. Veel onderwijsprofessionals willen ermee aan de slag, maar weten niet goed hoe omdat er ook flink wat gevoeligheden bij komen kijken. In deze masterclass leer je meer over D&I. Niet op een uitsluitend theoretische manier, maar door er vanuit jouw eigen identiteit nader kennis mee te maken.
Volg de geaccrediteerde cursus Kindertekeningen analyseren en krijg een unieke inkijk in de ontwikkeling van een kind. Kinderen kunnen in tekeningen hun innerlijke wereld verbeelden.
Na het volgen van deze e-learning weet je precies hoe je moet werken volgens de stappen van de Meldcode. 6,5 uur afwisselende theorie + een oefencasus waarmee je echt kunt gaan doorvoelen hoe elke stap van de Meldcode precies werkt.
In onze Rotterdamse superdiverse omgeving is het klaslokaal dé plek waar meningen elkaar ontmoetingen. Hoe ga je als (burgerschaps)docent dit gesprek aan? Hoe laat je het veilig schuren in het klaslokaal, hoe zorg je dat iedereen zich welkom voelt in de school?
Besteed aandacht aan het belang van wereldgeschiedenis en laat je inspireren tijdens een interactieve workshop.
De Sexmatters trainers kunnen vier verschillende workshops komen geven aan leerlingen van groep 7 en 8: Jezelf zijn, Liefde & relaties, Wensen & grenzen en Lichaam & pubertijd. Deze workshops worden gecombineerd met een Masterclass voor leerkrachten waarin zij naast het opdoen van kennis over gender(identiteit), seksualiteit en consent, leren hoe zij leerlingen kunnen voorbereiden op onze workshops en hoe zij met hun leerlingen na afloop verder kunnen praten over deze thema’s.
Hoe ga je als onderwijsprofessional op een positieve manier het gesprek over seksualiteit, gender en consent met jongeren? Hoe zorg je ervoor dat iedere jongere ongeacht diens gender, seksuele identiteit, afkomst of religie veilig zichzelf kan zijn? En hoe bespreek je het aangeven van wensen en grenzen?
2-daagse training voor OOP'ers in het primair onderwijs die vaardiger willen worden in de omgang en communicatie met kinderen en ouders. Aan de orde komen: - Omgaan en communiceren met kinderen (en hun ouders); - Communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken; - Omgaan met asociaal gedrag en agressie; - Optreden en handelen (via praktijkopdrachten.
2-daagse training voor conciërges in het primair onderwijs die vaardiger willen worden in de omgang en communicatie met kinderen en ouders. Aan de orde komen: - Omgaan en communiceren met kinderen (en hun ouders); - Communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken; - Omgaan met asociaal gedrag en agressie; - Optreden en handelen (via praktijkopdrachten.
Straffen is een oplossing die vaak weinig of niets oplost en de tegenstellingen alleen maar versterkt. Veel scholen zoeken naar een constructieve manier om te reageren op ongewenst en onacceptabel gedrag van ieder die op school leert en werkt.
DoelEendaagse werksessie voor leidinggevenden in het onderwijs die willen werken aan de ultieme randvoorwaarde voor gezamenlijk leren, creativiteit, innovatie, betrokkenheid en prestaties. De prestatiedruk blijft in […]
Verdiep uw kennis en vaardigheden als Pedagogisch medewerker in het onderwijs: - Omgaan met groepsgedrag en groepsprocessen (verdieping) - Omgaan met conflicten tussen (groepen) leerlingen - Jeugdcultuur en daarmee verbonden pestgedrag - Ken jezelf als pedagogisch medewerker: vergroten van persoonlijk inzicht en effectiviteit (verdieping) - Verdiepende praktijkoefeningen
Ieder kind heeft te maken met stress, maar gaat daar niet op dezelfde manier mee om: sommige kinderen zijn veerkrachtiger dan anderen. Wat kun je hier nou mee in het basisonderwijs en buitenschoolse opvang?
Pedagogisch medewerkers hebben in de online cursus 'Werken met een meldcode' geleerd de stappen van de meldcode te volgen wanneer zij zich zorgen maken om een kind. In de praktijk is er echter weinig gelegenheid om ervaring op te doen of weinig tijd om te oefenen. Hierdoor kunnen belemmeringen en onzekerheid een rol spelen om ook daadwerkelijk in actie te komen bij een vermoeden. Wat als je het verkeerd ziet, als het kind overstuur raakt of als ouders boos worden? Eigen normen spelen daarbij onbewust ook een rol. Daarnaast zal een pedagogisch medewerker nooit alleen handelen, maar altijd in samenspraak met collega’s en andere betrokkenen in de organisatie. Na het volgen van de cursus is het daarom belangrijk, om ook binnen de organisatie met elkaar in gesprek te gaan en te blijven over dit thema: wat verstaat eenieder onder kindermishandeling, hoe passen we als organisatie de meldcode toe, welke beroepshouding hoort daarbij? Dit helpt om scherp te blijven op signalen, en elkaar ook scherp te houden.
Het risico op beïnvloeding is een punt dat vaak genoemd wordt met betrekking tot het voeren van gesprekken met kinderen. Er wordt dan meestal gedacht aan het stellen van suggestieve vragen. Beïnvloeding is echter meer dan suggestieve vragen stellen. In deze online masterclass komen de verschillende mogelijke vormen van beïnvloeding bij het voeren van gesprekken met kinderen aan de orde. En uiteraard bespreken we ook hoe je beïnvloeding kunt voorkomen.
Regelmatig verzorgen wij presentaties en workshops over psychotrauma en PTSS. Dit doen we voor veel organisaties met uiteenlopende doelgroepen.
Als je kinderen, jongeren en jongvolwassenen wilt bereiken, ondersteunen of motiveren, dan is het belangrijk om eerst te begrijpen wie ze zijn. En dat betekent niet alleen kijken naar wat ze aan de buitenkant laten zien op school, straat of social media. Om ze in hun hart te kunnen raken moet je weten wie ze ze diep van binnen zijn.
Na deze training kunnen de deelnemers de meeste voorvallen van agressie voorkomen.
Na deze training kunnen de deelnemers een trauma herkennen en kunnen zij hierbij de juiste ondersteuning bieden.
Na deze training kunnen de deelnemers elke vorm van agressie effectief deëscaleren.