Bij het ouder worden veranderen kinderen niet alleen op lichamelijk gebied. Ze begrijpen steeds meer, leren één of meerdere talen, maken contact met anderen en nog veel meer…. In deze e-learning staat de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar centraal.
Aan de hand van haar eigen situatie met haar zoon met TOS neemt Heleen Gorter jullie mee in de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen met TOS.
Werk jij al met baby’s en wil jij snel je IKK-erkend certificaat behalen voor het werken met baby’s? Dan is dit traject geschikt voor jou! Onderwerpen die aan bod komen zijn: de ontwikkeling van baby’s, communicatie met baby’s, spel- en activiteitenaanbod, groepsorganisatie, leefomgeving van baby’s en samenwerken met ouders.
In de huidige samenleving krijgen kinderen te maken met steeds meer prikkels, wat soms overweldigend kan zijn. Voor gevoelige kinderen, waaronder hooggevoelige kinderen en kinderen met specifieke onderwijsbehoeften, kan dit leiden tot onder- of overprikkeling. Het effectief ondersteunen van deze kinderen vereist inzicht in prikkelverwerking en praktische vaardigheden om hiermee om te gaan. Onze online cursus biedt jou de kennis en tools om kinderen te begeleiden naar een betere balans in prikkelverwerking.
In deze module maak je kennis met methoden en technieken die je hierbij kunnen helpen en waarmee je de communicatieve redzaamheid van de leerling kunt versterken.
Wil je de emotionele en sociale ontwikkeling van je dove of slechthorende (D/SH) leerling ondersteunen en stimuleren? Leer te handelen met meer begrip voor deze leerling en pas je handelen en/of de omgeving aan de behoeften van de leerling aan.
Wil jij jouw kennis en vaardigheden in het werken met baby's op peil houden? Kom dan naar de verdiepingsdag voor babyspecialisten. Laat je inspireren tijdens een lezing van Denise Bontje en verschillende workshops van Edux adviseurs.
Deze training gaat over verschillende vormen van discriminatie en hoe je je als omstander, in de klas, op een positieve en effectieve manier hiertegen kunt uitspreken.
Uk & Puk is een uniek totaalprogramma voor de kinderopvang en kindercentra, met kinderen van 0 tot 4 jaar. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen, ontwikkelen baby’s, dreumesen en peuters zich breder en sneller. Uk & Puk is niet moeilijk, maar wel doordacht. De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels.
Een verdiepende training waarbij je de behoeftes van de kinderen, de kwaliteiten van de pedagogisch professionals en de mogelijkheden van de locatie en de omgeving aan elkaar verbindt zodat je de kinderen op de BSO een passend en beredeneerd aanbod kunt doen.
Branche erkende 6-daagse 'blended' combinatiescholing voor Pedagogiek 0-13 en coaching!
Deze training is dé onmisbare aanvulling op onze tweedaagse GroepsGeluk basistraining en noemen we daarom ook wel ‘Dag 3’. Hier gaan we nog een stap verder en tillen jouw vaardigheden als GroepsGelukLeerkracht of -Coach naar een hoger niveau. Let op: in de GroepsGeluk trainingen zit een opbouw, waarbij je eerst de basistraining GroepsGelukLeerkracht volgt.
Meer inzicht in hoe verschillend mensen kunnen denken en leren. Zonder oordeel en kijkend naar de hele persoon. In slechts een uurtje verandert je blik op leren, communiceren en presteren.
Ervaar het effect van coöperatief leren in de praktijk. Je krijgt handvatten om direct in jouw groep aan de slag te kunnen gaan.
Pedagogisch medewerkers volgen en stimuleren met Doen, Praten, Bewegen en Rekenen de ontwikkeling van 0-4 jarigen. De observatielijsten en handelingssuggesties geven een goed beeld van de spraak/taal, sociaal emotionele en motorische ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters.
Wat kunnen kinderen toch opmerkelijk, moeilijk of zorgwekkend gedrag laten zien. Ben jij leerkracht en wil je je specialiseren tot gedragsspecialist? Deze basiscursus bevat alle ingrediënten om als beginnend gedragsspecialist aan de slag te kunnen. Je leert om opvallend gedrag te analyseren vanuit theorieën over leren, motivatie en de neuropsychologie. Ook leer je het gedrag te beïnvloeden.
In deze e-learning leer je de basis van het werken in de VE. Je ontdekt meer over peuters: wie zijn ze eigenlijk? Welke ontwikkeling maken ze door? En hoe leren ze het beste? Je leert vervolgens hoe je jouw aanbod hierop aansluit met activiteiten, spel(materiaal) en de inrichting van de ruimte. Daar profiteren alle peuters van!
Tijdens deze cursusmiddag maakt u kennis met wat CVI is en de praktische gevolgen ervan. Aan de hand van enkele simulatieopdrachten laten we u ervaren wat CVI met het visueel waarnemen doet. Er wordt tevens ingegaan op wat CVI voor invloed heeft op de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerling en waar u mee te maken kunt krijgen. Daarnaast zullen praktische handreikingen aan de orde komen en de zorgafstemming rondom de leerling.
In deze e-learning leer je over de invloed van de visuele beperking op de sociaal-emotionele ontwikkeling.
Om goed om te kunnen gaan met gedragsvraagstukken heb je kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van professioneel omgaan met leerlingbehoeftes en ordeverstorend gedrag nodig. Je leert om actief te werken aan het verbeteren van het welbevinden van de betreffende kinderen/leerlingen, van de groepsgenoten en van jezelf. Je krijgt meer inzicht in de achtergronden van opvallend gedrag en effectieve manieren om daarmee om te gaan. Gedragskenmerken leer je te signaleren, te herkennen en effectief te ondersteunen in de gedragsregulatie. We nemen jouw eigen praktijk als uitgangspunt, waardoor de opleiding een zeer praktisch karakter heeft. Daarnaast ben je in gesprek met andere deelnemers, en zul je snel merken dat jouw leervragen centraal staan tijdens de opleiding.