Hoe geeft u een goede rekeninstructie vorm? Begint u met een automatiseringsopgave? Biedt u één of meerdere strategieën aan? Voor een goede instructie is het toepassen van bewezen effectieve aanpakken – zoals de Directe Instructie (DI) – belangrijk. Expertis helpt u om de (reken)instructievaardigheden op uw school verder te ontwikkelen.
Tijdens de cursus leer je hoe je (ernstige) rekenproblemen effectief kunt behandelen en ga je aan de slag met eigen casuïstiek.
De leerlijnen van meten en meetkunde zijn onderling geheel verschillend van elkaar en dat vraagt om diepgaander te kijken naar dit onderwerp. In drie bijeenkomsten wordt ingegaan op de leerlijnen van de twee domeinen en ligt de nadruk om het betekenisvol aanbieden van zowel meten als meetkunde.
Tijdens de deeltijd Lerarenopleiding Wiskunde in Zwolle verdiep jij jouw wiskundige vakkennis. Daarnaast ga je aan de slag met didactiek, onderwijskunde en drama. Zo heb jij straks dé formule in handen om leerlingen te bewijzen dat wiskunde echt overal is.
Bij deze lerarenopleiding volg je het voltijdprogramma, maar dan op afstand. Je studeert wekelijks 30 tot 40 uur waarvan 1 of 2 dagen stage. Je verdiept je in de zuivere en toegepaste wiskunde. Daarnaast krijg je vakken als didactiek, onderwijskunde, drama en levensbeschouwelijke vorming. Neem de proef op de som en word leraar Wiskunde!
In deze module leer je wat de invloed van TOS is op het leren rekenen van een leerling.
Het Nationaal Congres focust zich op basisvaardigheden en hoe we een impuls kunnen geven aan de vaardigheden van kinderen, leerlingen en studenten op het gebied van taal, burgerschap, digitale geletterdheid en rekenen.
In deze training krijg je meer inzicht in verschillende talige rekensommen waaronder redactiesommen, verhaaltjessommen en contextsommen vallen.
Til de kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs op jouw basisschool naar een hoger niveau en volg de post-hbo-opleiding Rekencoördinator.
Leer om rekenen op een interactieve en inspirerende wijze in je lessen te verwerken.
Hardnekkige problemen met het automatiseren van basisvaardigheden rekenen? Het lijkt zo simpel, structureel werken aan automatiseren. Toch valt dit in de praktijk tegen. Met deze masterclass+ over automatiseren bij rekenen zorgen we dat het wél lukt en dat leerlingen kunnen bouwen op een stevige rekenmuur!
In de cursus van 3 bijeenkomsten krijg je achtergrondinformatie, didactische handreikingen en vooral veel praktijkvoorbeelden om het rekenen in groep 1 en 2 te optimaliseren.
Volg deze 6-daagse cursus over het vormgeven van de rekenzorg op school. Van zwakke rekenaars tot een rekenbeleid/protocol rekenproblemen en dyscalculie.
Volg deze 6-daagse cursus over het vormgeven van extra zorg op school (ondersteuningsniveau 2 en 3). Van zwakke rekenaars tot dyscalculie, rekenangst en sterke rekenaars.
Rekenen is het leukste vak op school! Oh ja? Ja! In 20 minuten legt Petra Kroon (de Rekenhoek) jou uit hoe je makkelijk en effectief bewegend en spelend rekenen toepast in jouw lessen.
In dit webinar gaan we kort in op het belang van geautomatiseerde rekenkennis vanuit de laatste wetenschappelijke inzichten. Hierbij maken we een combinatie tussen theorie en vier stellingen over automatiseren. Aansluitend bij de inzichten delen we tips om automatiseren direct in de praktijk vorm te geven.
Heb je als rekencoördinator (ReCo) behoefte om te sparren en kennis te delen met andere ReCo’s? Dat kan binnen het OMJS-netwerk Rekencoördinatoren. In vier bijeenkomsten krijg je de kans om vakgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Je laat je inspireren en inspireert anderen over de rekenontwikkelingen op school en relevante ontwikkelingen in het land. Denk hierbij aan: intervisie, hoe krijg je je team mee, mogelijke interventies bij een reken-ontwikkeltraject, werken met methodes en rekenen bij jonge kinderen.
Meetkunde is van groot belang in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij deelname aan het verkeer, bij sport en dans, bouwen en knutselen, bij het opruimen, bij het begrijpen van telefonie en waterleiding, bij logistiek etc.
In de Spel & Taal - Rekenen training staat de taal- en/of rekenontwikkeling van het jonge kind centraal.
In deze training Sterke rekenaars leer je de didactische keuzes beter af te stemmen op de onderwijsbehoeften van de verschillende soorten sterke rekenaars. Aan het einde van de training vertaal je alle opgedane kennis naar je eigen onderwijspraktijk en kun je daarmee praktisch aan de slag in je dagelijkse werk.