Dit webinar biedt onmisbare tools voor leerkrachten die constructief en effectief met ouders willen samenwerken, ook in uitdagende situaties. Een waardevolle sessie voor zowel beginnende als ervaren onderwijsprofessionals!
In deze cursus denken we samen na over het omgaan met (super)assertieve ouders.
Na deze workshop kunnen de deelnemers de samenwerking met ouders aanzienlijk verbeteren, kunnen zij slechtnieuwsgesprekken voeren en kunnen zij effectief grenzen stellen aan ongewenst oudergedrag.
Deze training helpt bedrijven om effectieve en vlotte communicatie te bereiken.
In deze training ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je helpen om agressief en grensoverschrijdend gedrag op een krachtige en effectieve manier te voorkomen en te stoppen. In deze training besteden we ook aandacht aan hoe je je eigen mentale weerbaarheid kunt versterken, zodat je steviger in je schoenen staat tijdens een confrontatie met grensoverschrijdend en agressief gedrag.
Tijdens de training “Lastige gesprekken met ouders” leer je op welke manier je het gesprek aan kunt gaan met ouders.
Hoe conflictsituaties te beïnvloeden en escalaties te voorkomen? Hoe je werksituatie zo veilig mogelijk te maken? Dit zijn enkele vragen die aan bod komen tijdens deze praktijkgerichte training.
In deze korte training besteden we veel aandacht aan basisvaardigheden m.b.t. onder andere communicatie en het omgaan met lastige situaties.
In deze korte training voor docenten en mentoren die al basiscompetent zijn in het voeren van gesprekken, kijken we vooral naar gedrag van ouders dat moeilijk te hanteren is voor de mentor of docent persoonlijk.
De primaire behoefte van mensen is veiligheid en om deze te creëren hebben we behoefte aan ons te verbinden met anderen, om relaties aan te gaan en om bij een groep te horen.
Een training die uitnodigt om de destructieve assertiviteit van deze leerlingen te beantwoorden met een krachtige, respectvolle, constructieve basishouding.
Studenten ontdekken aan de hand van de rijke theorie van Eric Berne meer over de psyche van mensen, de ontwikkeling van de psyche, de communicatie tussen mens en mens en tot slot de ontwikkeling van conflicten binnen de psyche en conflicten van mens tot mens.
De training trainingsacteur (acteren als leermiddel) is er op gericht om docenten de vaardigheid van het acteren aan te leren en om dit in te kunnen zetten als leermiddel binnen het onderwijs en in beroepssituaties.
Hoe kosten lastige mensen mij minder energie? - Ontdek waarom je je door sommige mensen gek laat maken en hoe jouw gedachten je beïnvloeden. Kijk eens met een andere bril naar lastpakken. Bevat de 'Roos van Leary'.
Leerkrachten, docenten en ondersteunend personeel zorgen met de juiste houding, woordkeus en opstelling voor hun eigen veiligheid en dat van de klas. Grip op eigen emotie en vaardigheid in het maken van contact voorkomt ongewenst en agressief gedrag, buigt het om of roept het een halt toe. Vanuit toegenomen kennis, zelfvertrouwen en rust kan ook pesten op een gecontroleerde manier worden aangepakt.
Tijdens de 1-daagse training ‘Omgaan met asociaal en agressief gedrag’ leren cursisten hoe ze effectief en zelfbewust kunnen optreden in werksituaties binnen de school waarin ze met opstandigheid, verontwaardiging, weerstanden en (verbaal) geweld geconfronteerd worden.
Tijdens deze workshop krijg je inzichten en handvatten die jij als docent nodig hebt om agressie te herkennen en er goed mee om te gaan, zonder de verbinding te verliezen met je leerling, ouders of collega’s.
In deze workshop krijg je inzicht in jouw eigen gedrag en dat van jouw gesprekspartner. We zoomen in op conflictbronnen en het oplossen van conflicten.
Tijdens deze training leer je in vijf stappen hoe je met de boosheid om kunt gaan én die kunt begrijpen.
Tijdens deze workshop krijg je twee stappenplannen aangereikt om zowel je eigen emoties te hanteren als die van de ouders.