E-Learning Ontwikkeling 0-12 jarigen

Bij het ouder worden veranderen kinderen niet alleen op lichamelijk gebied. Ze begrijpen steeds meer, leren één of meerdere talen, maken contact met anderen en nog veel meer…. In deze e-learning staat de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar centraal.

Opleiding Baby’s in de kinderopvang – Intensief

Werk jij al met baby’s en wil jij snel je IKK-erkend certificaat behalen voor het werken met baby’s? Dan is dit traject geschikt voor jou! Onderwerpen die aan bod komen zijn: de ontwikkeling van baby’s, communicatie met baby’s, spel- en activiteitenaanbod, groepsorganisatie, leefomgeving van baby’s en samenwerken met ouders.

Vervolgcursus MRT

Uitgangspunt van ‘groeps-MRT’ is het werken met een groep van 4 tot 6 kinderen in een uitdagende speel- en beweegomgeving.

Cursus Fijne motoriek, schrijfvoorbereiding en handschriftonderwijs

Loop jij er ook tegenaan dat steeds meer kinderen moeite hebben met fijnmotorische vaardigheden en schrijven? Wil je weten hoe dat komt en wat je eraan kunt doen? Doe dan mee met deze cursus!

Cursus MRT Schrijven 2

De cursus MRT Schrijven is gericht op handschriftontwikkeling gedurende de hele schoolperiode: het analyseren van de schrijfmethode en het verbeteren van de eigen schrijflessen en/of die van collega’s.

Cursus MRT fijne motoriek & schrijven 1

Ontwikkel je eigen visie op schrijven en help kinderen met kleinmotorische en schrijfproblemen!

Studiemiddag Zwolle – (Voorbereidend) handschriftonderwijs anno 2024!

Op deze studiemiddag leggen we uit waarom leren schrijven van grote (ontwikkelings)waarde is en wat een school / leerkracht kan doen om de kinderen goed voor te bereiden op effectief handschriftonderwijs

Sensorische Informatieverwerking paramedici

Inzicht krijgen in de manier van waarnemen en verwerken in de verschillende sensorische systemen kan de professional ondersteunen in het begeleiden van het kind en alle betrokken milieus, binnen het eigen therapeutisch handelen. Hierbij zal de hulpvraag van het kind en zijn/haar omgeving leidend zijn.

Pedagogisch beleidsmedewerker/ coach

Branche erkende 6-daagse 'blended' combinatiescholing voor Pedagogiek 0-13 en coaching!

Motorisch Leren (online)

In deze cursus worden een aantal praktische handvatten gegeven die van belang zijn bij het geven van instructie en feedback waardoor het motorische leerproces effectiever en soepeler verloopt.

Inzichten in lesgeven in bewegen

In deze cursus komen in vijf thema’s de volgende onderwerpen aan bod; leerprincipes, rol van de leerkracht, structuur van de les, groepsindeling en materialen.

Fijn(e) Motoriek

In de masterclass+ FIJN(e) MOTORIEK krijg je inzichten in de ontwikkeling en het belang van met name de fijn motorische ontwikkeling en handreiking om een stimulerende speelleeromgeving te creëren.

MRT fijne motoriek & handschrift

Deze cursus kan een onderdeel vormen van de Opleiding tot Motorisch Remedial Teacher. Ontwikkel je eigen visie op schrijven en help kinderen met kleinmotorische/schrijfproblemen!

Baby- en kindergebaren in de kinderopvang

Voor spreken is fijne motoriek nodig, maar voor gebarentaal kan een kind zijn of haar grove motoriek gebruiken Een baby begint gemiddeld pas rond de 18 maanden met praten. Maar kan al veel eerder een gebaar maken. Daardoor is het voor het jonge kind mogelijk met jou te communiceren, nog voor ze gaan praten.

RMTi Reflexintegratie Behandelaar

Je leert tijdens deze opleiding welke reflexen er zijn, je leert ze uitgebreid testen en je leert beweegoefeningen waarmee je de reflexen bij kinderen en volwassenen kunt integreren. Zo help je het kind verder in zijn ontwikkeling op sociaal-emotioneel en cognitief gebied, zodat het een sterke basis krijgt om te kunnen groeien en ontwikkelen!

Visuele brein trainer

We richten ons in deze opleiding tot het fundament om tot leren en ontwikkelen te komen. Dat doen wij door te kijken naar de visuele vaardigheden van een kind. Wat heb je bijvoorbeeld nodig om te leren lezen? Je ogen moeten goed de regel kunnen volgen. Je ogen moeten niet ineens te ver springen of een regel overslaan. Als de tekst voor jou beweegt op het papier, is het wel heel moeilijk om goed te kunnen lezen.

Visueel ruimtelijke waarneming en houding (online)

Veelal wordt er gedacht dat iemand die dieptezicht heeft, ook een goede ruimtelijke waarneming heeft. Niets is minder waar. We gaan daar tijdens de opleiding uitgebreid op in, omdat er een nauwe relatie aanwezig is tussen gedrag, leerproblemen en motorische ontwikkeling. Bijna niemand heeft kijk op de relaties op deze zaken, terwijl ze levensgroot aanwezig zijn bij tal van gedrags- en leerproblemen.

Casuïstiek SI bij kinderen

Aan het einde van de cursus zijn de cursisten meer in staat om hun (reeds bestaande en wederom opgefriste) kennis van de Sensorische Informatieverwerking toe te passen bij het observeren, analyseren en interpreteren van een kind en dit vervolgens te gebruiken bij het opstellen van een behandelplan en het geven van een behandeling en adviezen naar de omgeving van het kind.

Beweeghoek grote motoriek kinderopvang 1-4 jaar

Pedagogisch medewerkers weten hoe ze een beweeghoek kunnen inrichten en toepassen op de werkvloer.

Baby’s in de kinderopvang – voor als je (nog) niet met baby’s werkt

Werk je nog niet met baby’s, maar wil je toch Baby’s in de kinderopvang volgen? Dat kan! Werk jij bijvoorbeeld op de peuter- of BSO groep en wil je graag de overstap maken naar de babyopvang? Of wil je je kennis en ervaring over baby’s vergroten en daardoor de mogelijkheid hebben om ook vanaf 2025 op de babygroep te kunnen staan? Volg dan deze online opleiding en voldoe aan de IKK-eis.