Leertraject: krachtige ontwikkelomgeving voor het Jonge Kind

In een serie van tien online modules word je in twee jaar tijd meegenomen in het ontwerpen van thema's met activiteiten die de ontwikkeling van jonge kinderen stimuleren.

Slimme kleuters

In deze cursus van 1 dag bieden wij leerkrachten en intern begeleiders handvatten voor het signaleren en begeleiden van kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Rekenen in groep 1&2

De cursus Rekenen in groep 1-2 bevat een theoretische onderbouwing en inspirerende voorbeelden waarmee u de volgende dag aan de slag kunt met uw groep.

Als tellen niet lukt

Om goed te leren tellen is getalbegrip noodzakelijk. In de workshop 'Als tellen niet lukt' gaan we in op wat getalbegrip nu eigenlijk inhoudt.

Opleiding Speltherapie

Met de opleiding Speltherapie maak je kennis met een therapievorm die speciaal gericht is op kinderen die problemen ervaren in hun ontwikkeling. Spel is de taal waarmee kinderen communiceren.

Beredeneerd thematiseren in de onderbouw

Wil je kleuters hun verbeeldingskracht laten gebruiken en ze tegelijkertijd uitdagen om grip te krijgen op de wereld om hen heen? Thematiseren is het codewoord.

Bewegingsonderwijs met kleuters

De inhoud van deze cursus is gebaseerd op het boek ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’ (Bewegingsonderwijs met kleuters) en is specifiek ontworpen voor beweegprofessionals die lesgeven aan jonge kinderen of van plan zijn dit te gaan doen.

SDGAcademyX: The Best Start in Life: Early Childhood Development for Sustainable Development

Children are our future – so how do we give them the best beginning for a happy and healthy life?

De kinderen van de BSO

Tijdens deze bijeenkomst duik je eerst in de doelstelling van de BSO. Vervolgens kijk je naar de algemene ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar en welke begeleiding hier op aansluit. Vervolgens maak je kennis met de interactievaardigheden en worden meegenomen in het ‘waarom’ van deze vaardigheden. Ook sta je stil bij het thema jongens/meisjes. Zijn er verschillen en welke invloed heb jij als pedagogisch medewerker hierop? De bijeenkomst sluit af met het onderwerp ‘kindgericht werken’.

Baby- en kindergebaren in de kinderopvang

Voor spreken is fijne motoriek nodig, maar voor gebarentaal kan een kind zijn of haar grove motoriek gebruiken Een baby begint gemiddeld pas rond de 18 maanden met praten. Maar kan al veel eerder een gebaar maken. Daardoor is het voor het jonge kind mogelijk met jou te communiceren, nog voor ze gaan praten.

Seksuele opvoeding in de kinderopvang

De seksuele ontwikkeling van een kind begint al bij de geboorte. Het gaat niet alleen over seksualiteit, maar ook over liefde, vriendschap en het lichaam. Zowel kinderen als hun ouders kunnen vragen hebben over relaties, seksualiteit of seksueel getint gedrag. Wil jij hen begeleiden en bijdragen aan een gezonde seksuele opvoeding? Volg dan deze online cursus.

Master Jonge Kind (deeltijd)

Welkom bij de Master Jonge Kind! Waar passie voor het werken met jonge kinderen (0-8 jaar) samenkomt met diepgaande kennis van hun ontwikkeling én van manieren om die effectief te ondersteunen en bevorderen. 

Mbo-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

Droom jij ervan om met kinderen te werken? Kun jij goed rust bewaren en beschik je over een gezonde dosis leiderschap skills? Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker ben jij dagelijks omringd door kinderen en help je ze vooruit in hun ontwikkeling.

Huilen, boos zijn en ruzie maken! (HBR)

Aan de hand van een werkboek worden per onderwerp een aantal theoretische uitgangspunten toegelicht. Deze krijgen handen en voeten door middel van creatieve opdrachten en het bespreken van voorbeelden uit de praktijk.

E-learning: omgaan met huilen

In deze e-learning maak je kennis met verschillende visies op huilen en wordt je aangemoedigd hierin je eigen stijl te ontdekken. Na afronding ontvang je het certificaat 'Omgaan met Huilen' van Leerlijn Kinderopvang (NRTO keurmerk).

Woordenschatontwikkeling bij kleuters

Vanuit wetenschappelijke inzichten is in onderwijsland steeds meer het besef gegroeid dat expliciet woordenschatonderwijs van belang is voor een goede taalontwikkeling en schoolloopbaan van kinderen.

Kansen grijpen om taal en denken bij jonge kinderen te stimuleren

Jonge kinderen zijn volop bezig hun spreektaal te ontwikkelen. Hoe kun je als leerkracht het spreken en denken van kinderen stimuleren?

Alfabetisch principe en taalbewustzijn in groep 1 en 2

De tussendoelen ‘taalbewustzijn’ en ‘alfabetisch principe’ zijn de twee krachtigste voorspellers voor succes tijdens het leren lezen. Daarom loont het de moeite om hier nader op in te zoomen!

Studiedag voor de kinderopvang

Deze studiedag biedt een inspirerende en haalbare visie op creatief gebied. Jonge kinderen zijn van nature nieuwsgierig, willen onderzoeken en leren. Hoe geef je kinderen daarvoor de ruimte zonder teveel te sturen? Hoe inspireer je zonder het voor te doen? De studiedag biedt een unieke combinatie van theorie en praktijk; een lezing met aansprekende foto’s en diverse workshopstations.