In deze training voor examinatoren in het vmbo leer je het CSPE nog beter organiseren en uitvoeren.
Voer je regelmatig voortgangsgesprekken, portfoliogesprekken, mentorgesprekken of reflectiegesprekken met leerlingen en heb je het gevoel dat jullie snel uitgepraat zijn?
Het is jammer dat leerlingen in de derde of in de vierde klas nog afstromen, terwijl in de rapportvergadering van het jaar ervoor al duidelijk was dat de leerling het zwaar zou krijgen. Hoe krijg je als school zicht op de voorspellende waarde van rapportcijfers en wat kunnen de secties daaraan doen?
Deze verkorte nascholing geeft je meer inzetmogelijkheden en flexibiliteit binnen het VMBO-onderwijs.
Tijdens de training wordt aandacht besteed aan het goed waarnemen en beoordelen van het gedrag van een leerling, de houding van de assessor en het creëren van goede omstandigheden voor assessment.
Je leert in deze training welke taken horen bij de rol van assessor en over welke kennis en vaardigheden je als assessor moet beschikken.
Deze e-learning is bedoeld voor (toekomstige) beoordelaars binnen de kinderopvang, zorg of het (primair) onderwijs en is gericht op kennis van taken, rollen en verantwoordelijkheden als praktijkbeoordelaar in een MBO opleiding.
Op zoek naar een training over een specifiek onderwerp? Neem contact op met de MBO Academie!
Gaat u binnenkort (voor het eerst) Nederlands geven op het mbo en wilt u goed beslagen ten ijs komen? Dan is het kennismakingstraject docent Nederlands in het mbo een goede start.
Tijdens de maatwerktraining ‘Beter lezen, beter scoren’ werk je samen met je collega’s aan een doorlopende leeslijn van onder- naar bovenbouw en kun je op een effectieve en motiverende manier invulling geven aan de examentraining voor het centraal examen.
Op basis van specifieke knelpunten of uitdagingen binnen het examineringsproces bieden wij op maat gemaakte trainingen aan. Zo helpen we scholen precies aan de inzichten, kennis, handvatten en tools die zij nodig hebben om het examineringsproces optimaal in te richten. De maatwerk trainingen zijn geschikt voor de diverse examenfunctionarissen; functie specifiek of algemeen.
Om leerlingen valide, betrouwbaar en transparant te kunnen beoordelen, is de bekwaamheid van de examinatoren van groot belang. Tijdens het trainen worden er meerdere processen, kaders, technieken en instrumenten behandeld.
Bij de examinering zijn enorm veel examenfunctionarissen betrokken. Met functie specifieke trainingen helpen we iedere examenfunctionaris uit te blinken in zijn of haar rol.
In deze training leren leden van de examencommissie exameninstrumenten vast te stellen en ontdekken zij of de examens voldoen aan interne en externe kwaliteitseisen en –standaarden.
Leer alles over het kiezen, maken en samenstellen van betrouwbare toetsen. Het korte HBO-programma Toetsen en beoordelen is inclusief vakliteratuur.
Begeleiding bij omzetten van bronnen voor online gebruik binnen toetsen: tekst, afbeeldingen, audio, video, PowerPoints, pdf en meer.
Introductie op Toetsconstructie in programma's als iSpring Quiz, Loudly, Quayn of het werken met toetssjablonen voor onder meer Kahoot en Socrative.
Deze cursus behandelt het geschikt maken van toetsen om over te zetten, het exporteren naar Quayn-zip en het uploaden naar Quayn.
Hebben leerlingen in jouw vakles problemen met het begrijpen van lesstof of instructie, het formuleren van antwoorden op vragen of het gebruiken van vaktaal? Hebben zij een taalachterstand en vraag je je af hoe je hen kunt voorbereiden op examens, vervolgonderwijs of beroepspraktijk? Kies dan het traject Taalgerichte didactiek voor de vakdocent.
De examens van alle vakken worden steeds taliger. Leerlingen maken steeds vaker fouten, omdat ze de vraag niet goed lezen, terwijl ze de stof op zich wel begrijpen. Ook kennen ze regelmatig niet alle woorden die voorkomen in de examens. Hoe zorg je ervoor dat de leerlingen de examenvragen beter begrijpen en correcte antwoorden formuleren? Welke werkvormen kun je hiervoor inzetten?