Tijdens deze opleiding van zes bijeenkomsten ontwikkel jij jezelf tot EDI-coach. Als EDI-coach werk je op een school waar EDI al is geïmplementeerd. Je begeleidt leraren bij het goed (en nog beter) toepassen van EDI en draagt zo bij aan de verduurzaming en borging van EDI in de hele school.
Bent u, bijvoorbeeld als directie, pedagogisch coach of locatie manager, binnen uw kinderopvangorganisatie de contactpersoon voor de oudercommissie (oc)? En wilt u graag adviesrecht van de oc op uw beleid (anders) vormgeven? En concrete plannen maken voor goede positionering van - en samenwerking met de oc('s) binnen uw organisatie? Neem dan deel aan onze online training!
Je leert om de cyclus van Lesson Study binnen je eigen organisatie toe te passen. Naast kennis over de achtergronden en effecten van Lesson Study ontvang je handvatten voor je rol als procesbegeleider bij deze zeer effectieve manier om je school te professionaliseren.
Een kort gesprek met Niels de Jong over de begeleiding van startende leraren en hoe er meer startende leraren in het onderwijs zullen blijven.
Het sociaal gedrag van leerlingen bevorderen en gedragsproblemen voorkomen? Met School-Wide Positive Behavior Support (SWPBS) schep je heldere verwachtingen ten aanzien van het gedrag. En ondersteun je dit gedrag op een positieve manier met een passende aanpak.
In de eendaagse training Onderwijskundig Coachen ga je aan de slag met duurzame professionalisering door middel van onderwijskundig coachen.
Dit éénjarig traject is speciaal ontwikkeld voor scholen die zich willen (door)ontwikkelen naar een goed functionerende professionele leergemeenschap met leerteams.
Leer de vaardigheden om uit te blinken als leerteamvoorzitter. Ontwikkel je kennis van de werking van een PLG met leerteams en de wetenschap hierachter.
De opleiding Agile Management in het Onderwijs volgen? Dat is een goed plan! Want zodra je school Agile gaat werken, moet je je rol als leidinggevende […]
Deze verdiepende dag biedt nieuwe inspiratie: je frist je TA-kennis uit de 3-daagse op, integreert en verdiept deze én leert een nieuw concept. Ook vandaag onderzoek je weer wat de theorie zegt over je eigen functioneren. Door de combinatie van theorie, toepassing op actuele casuïstiek, verschillende werkvormen en uitwisseling met collega’s, wordt het een veelzijdige, persoonlijke, verrijkende dag.
Deze vervolgtraining, ‘Verbonden Geluk,’ biedt niet alleen een verdieping in communicatie, maar integreert ook elementen van systemisch werken in de klas. Ontdek hoe deze samenwerking de verbinding binnen het team en in de klasomgeving versterkt. Deze training is op maat gemaakt voor jouw professionele groei en een nog harmonieuzere GroepsGeluk-ervaring! Let op: in de GroepsGeluk trainingen zit een opbouw, waarbij je eerst de basistraining GroepsGelukLeerkracht volgt.
Als instructeur mbo geef je studenten instructie, begeleiding en training. Je bent geduldig en staat graag voor de klas. Je werkt graag met mbo-studenten.
Welke rol heb je als zorg- en/of ondersteuningscoördinator in de school? Wat is jouw visie op passend/inclusiever onderwijs en ondersteuning? Met welke kaders en wetgeving moet je rekening houden? Hoe geef je vorm aan beleid en hoe implementeer je dat op de werkvloer? Met welke interne en externe partijen werk je samen? Tijdens deze basistraining worden deze en nog vele andere vragen beantwoord. Misschien moet je nog starten of ben je net begonnen: je krijgt een belangrijke basis voor je nieuwe rol. Je leert van een ervaren trainer uit het veld en kunt je ervaringen delen met collega’s. Je houdt de rest van het schooljaar toegang tot de Online Academie, waar achtergrondinformatie en vragen worden gedeeld.
Met deze licentietraining word jij als onderwijsprofessional opgeleid als interne trainer en kennisdrager op het gebied van kinderen en emoties. Naast de basistraining 'Samen grip op emoties' krijg jij concrete handvatten om de deskundigheid van medewerkers te vergroten ten aanzien van kinderen en emoties. Jij wordt hét aanspreekpunt voor medewerkers bij vragen rondom emoties van kinderen en coacht de eigen collega’s in het bieden van emotionele veiligheid. Jouw organisatie ontvangt de licentie 'Samen grip op emoties' waarmee voor iedereen zichtbaar en aantoonbaar is dat er aandacht is voor een prettig en veilig sociaal emotioneel klimaat binnen jouw organisatie.
De samenwerking tussen onderwijs, opvang, vrije tijd en zorg wordt steeds intensiever. Dit is bevorderlijk voor de doorgaande ontwikkeling van kinderen en geeft rust bij ouders. In deze module leer je te werken in een Integraal kindcentrum (IKC) of een Brede school.
Heb jij regelmatig het gevoel dat je meer uit een werkdag had kunnen halen? Zou je meer grip willen op het indelen van je tijd? Creëer rust in je agenda en behaal meer resultaat in minder tijd. Leer beter doelen te stellen, beter te plannen en helder te prioriteren met een training Time Management.
Lijkt het je leuk om te werken in de kinderopvang en wil je daarbij een coördinerende functie? Kies dan voor de MBO-basisopleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker zodat je alvast alle basiskennis opdoet én erachter komt of deze functie echt iets voor je is.
Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker in de kinderopvang bied je dagelijks opvang aan kinderen. Je draagt bij aan hun opvoeding, zorgt voor een veilige en gezellige omgeving en stimuleert spelenderwijs hun ontwikkeling en taalbeheersing. Daarnaast heb je coördinerende taken. Spreekt dit je aan en wil je hiervoor een opleiding volgen, maar kun of wil je nog geen stage lopen? Kies dan voor dit korte MBO-programma en zet de eerste stap.
Vind je het leuk om met kinderen te werken en wil je een coördinerende of leidinggevende functie in de kinderopvang? Dan is de MBO 4-opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (voorheen SPW 4) de perfecte keuze! Na afronding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang (BSO) of peuterspeelzaal.
Wil je je kennis en expertise op een inspirerende en effectieve manier overdragen aan collega's? In dit praktijkgerichte programma werk je aan je persoonlijke kracht en uitstraling als Je leert hoe je structuur aanbrengt in een training, professioneel presenteert en interactief instrueert. Daarbij behandelen we ook het inspelen op groepsprocessen en omgaan met weerstand.