Hechting en trauma – verdieping

Deze verdiepingstraining is een vervolg op de basistraining Hechting en trauma. Met de kennis uit de basistraining, ga je oefenen met het leren herkennen van signalen en onderkennen van de problematiek. Het accent in deze training ligt op trauma.

Trauma Training Level 1

Door (micro)trauma bij zowel jezelf als bij anderen te herkennen en erkennen, kan veel leed worden voorkomen. Bovendien biedt het een beter startpunt om problematiek en diagnostiek vanuit een traumaperspectief te benaderen. Daar leer je meer over tijdens deze training.

Motorische Remedial Teaching

Tijdens de post-hbo Motorische Remedial Teaching (MRT) in Zwolle leer jij alles over beweegproblemen.

Studiedag voor coaches

Deze studiedag is voor alle coaches die een opleiding tot coach gevolgd hebben. De dag is bedoeld om technieken aan te scherpen, nieuwe inzichten te krijgen, opnieuw te ervaren wat jouw kwaliteiten zijn en met elkaar te werken aan onze professie.

Leergang systemisch begeleiden en interveniëren

Een opleiding die jou leert je rol als begeleider van de leerling-zorg of kwaliteitscoördinator onderwijs te versterken, je collega’s te coachen en je plek in te nemen binnen het omvangrijke spectrum van de totale leerling-zorg.

Complex gedrag, hoe en waarom?

In dit webinar wordt stilgestaan bij een voortdurend actueel onderwerp; wat te doen bij complex gedrag? We bespreken wat complex gedrag is en waar het vandaan kan komen.

Zone van naaste ontwikkeling (ZNO) Lev Vygotsky

De zone van de naaste ontwikkeling (ZNO) is niet alleen een theoretisch concept, maar een grote wens van de deskundige om de ander samen met hem te laten ontwikkelen! Iedereen heeft het recht om vanuit zijn ZNO te ontwikkelen, om deze reden beweren wij dan ook dat kinderen/jongeren géén leerachterstand of ontwikkelingsachterstand kunnen hebben.

Basistraining Bejegening Axenroos F. Cuvelier Interactiewijzer

De cursus beoogt belangstellenden in de gelegenheid te stellen nader kennis te laten maken met de theorie, de methodiek van ‘Bejegening en Axenroos’.

Basistraining cognitieve curriculum jonge kind (Bright Start)

Wat is het belang van een cognitief curriculum bij jonge kinderen? Daar leer je meer over met deze training.

Omgaan met moeilijk/ongewenst gedrag in groep/thuis

Durft u met ons het paradigma aan, durft u achter het ongewenst gedrag samen met het kind/de jongere uit te zoeken welke talenten en kwaliteiten hij nodig heeft om dit gedrag in te zetten? Zodat hij vervolgens op basis van deze kennis andere keuzes kan maken. Straffen en belonen behoren niet tot onze aanpak en maakt geen onderdeel uit van deze training.

Training Begeleidingsgesprekken of Coachingsgesprekken

Deze training is gericht op het ontwikkelen van een mogelijk alternatief gedragsrepertoire t.b.v. de begeleidings- en coachingsgesprekken. Hierbij wordt aandacht besteed aan interactie- en didactische vaardigheden, uitgaande van Mediërend Leren.

Training hoogbegaafdheid (denken als een gave)

Tijdens de training leer je meer over hoogbegaafdheid.

Training gesprekken met jongeren en kinderen o.b.v. Inclusie en het hoorrecht

Belangrijk in het kader van inclusie en het  hoorrecht is dat leerlingen zelf inzicht krijgen in hun kunnen, in hun niet kunnen en in hun eigen leer- en ontwikkelproces. Daar gaat deze cursus over.

Ouders en jongeren in gesprek

Breng ouders en jongeren in gesprek over studiekeuze! Want wat is de juiste stap na school, en wat wordt er verwacht? Veel jongeren hebben hierbij begeleiding nodig, vaak ook van hun ouders.

Training Soepele overgang groep 2-3

In deze training gaat het over een goede doorgaande leerlijn van groep 2 naar groep 3. Informeel en formeel leren. Welke keuzes kunnen we maken in ons aanbod? Leren aan de hand van thema’s, methoden of vanuit leerlijnen en doelen.

Miniconferentie Effectieve ontwikkelgesprekken

Hoe voer je een effectief ontwikkelgesprekken? Tijdens deze miniconferentie krijg je alle handvatten.

(Leer)meester in leren

In deze leergang leiden we je op tot een (Leer)meester in leren.

Begeleiding bij ADHD: Zesdaagse online cursus

Deze cursus biedt hulpverleners en leerkrachten een diepgaand inzicht in ADHD en praktische strategieën voor dagelijkse toepassing.

Begeleiden van mensen met autisme: Zesdaagse online cursus

Deze zesdelige online cursus "Autismebegeleiding" is gericht op het begrijpen van autismespectrumstoornissen en het gedrag dat daaruit voortkomt.

Traumasensitief hulpverlenen en begeleiden: Zesdaagse online cursus

De online cursus biedt inzicht in de impact van trauma op het individu en de relatie met hechting, evenals het complexe proces van traumatische rouw.