Professionaliseringsdag 2025

Tijdens deze dag geven onze trainers, leerkrachten, ICT'ers van collega-scholen en leveranciers inspirerende sessies over het effectief inzetten van ICT in het onderwijs.

E-learning: De 4 Pedagogische Basisdoelen

Kom te weten wat de 4 pedagogische basisdoelen precies zijn en hoe jij ze simpel en snel kunt toepassen tijdens het werken in de kinderopvang.

E-learning: Veilige Gehechtheid

Na het volgen van deze e-learning: Weet jij wat veilige en onveilige gehechtheid is, hoe het ontstaat en welke vormen er zijn. Ken je de bouwstenen voor gehechtheid die ieder kind met zijn verzorgers samen moet leggen.

E-learning: Werken met de Meldcode Kindermishandeling voor Pedagogisch Medewerkers

Na het volgen van deze e-learning weet je precies hoe je moet werken volgens de stappen van de Meldcode. 6,5 uur afwisselende theorie + een oefencasus waarmee je echt kunt gaan doorvoelen hoe elke stap van de Meldcode precies werkt.

E-learning: Interactie met Peuters

Deze cursus bespreekt de zes interactievaardigheden die iedere pedagogisch professional nodig heeft om goede opvang te bieden aan peuters. Na het volgen van deze cursus ben jij in staat om nog betere opvang te bieden en ben je bovendien goed voorbereid op een GGD-inspectie.

Gamificatie in de les

Tijdens deze training ervaar je zelf gamificatie en werken we met praktijkvoorbeelden.

  • CPS
  • 27 nov. 2025
  • € 450

Panamaconferentie

Op de Panamaconferentie ontmoet je jaarlijks andere opleiders, leraren basisonderwijs, docenten, onderzoekers, onderwijsadviseurs, beleidsmakers en ontwikkelaars van het rekenwiskundeonderwijs.

Toetsen om te leren

Leer hoe je toetsen kunt gebruiken als krachtige leermiddelen die de voortgang van leerlingen continu monitoren en verbeteren.

Lezen in groep 3

Versterk het leesonderwijs in groep 3!

Kindermishandeling: werken met de verbeterde meldcode (2025)

Wat is kindermishandeling nu eigenlijk? Wanneer gaan ‘zorgen’ over in vermoedens van kindermishandeling? In de afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd ...

EHBO op de basisschool: weet wat je moet doen (2025)

Een ongeluk zit in een klein hoekje, komt altijd onverwachts en kan overal gebeuren. Op het moment zelf is het ...

De bhv goed geregeld (2025)

Je ruikt een sterke gaslucht in je lokaal terwijl de leerlingen met een toets bezig zijn. Wat doe je?De Arbowet schrijft ...

AVG in het onderwijs: bescherm de privacy van je leerlingen (2025)

Op school kom je dagelijks privacykwesties tegen: denk aan het bewaren en bijhouden van leerlinggegevens, het gebruik van digitale leermiddelen, ...

De Reflectieve Leraar

De Reflectieve Leraar is dé training die je leert hoe je steeds beter wordt in het lesgeven door het stellen van persoonlijke ontwikkeldoelen, gerichte oefening en feedback, en met observaties en discussies over het lesgeven.

Timemanagement in het onderwijs

Met deze e-learning krijg je inzicht in je tijdbesteding en je taken. We geven je vervolgens tips en handvatten hoe je hier wat meer grip op kunt krijgen. We wisselen daarbij theorie, voorbeelden en ‘zelf doen’ af.

Psychologische veiligheid: durven en vertrouwen

Is de dynamiek in jouw klas niet altijd optimaal? Durven sommige leerlingen hun mening niet te geven of om hulp ...

Hoe leren werkt

Leer over het lange en korte termijngeheugen, cognitieve (over)belasting, voorkennis en effectieve leerstrategieën tijdens het congres 'Hoe leren werkt'.

Aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling

Doorbreek handelingsverlegenheid!

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Hoe ondersteun jij kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong?

Concentratie in de klas in vo en mbo

Hoe train je samen met je leerlingen hun concentratie?