Tijdens deze dag geven onze trainers, leerkrachten, ICT'ers van collega-scholen en leveranciers inspirerende sessies over het effectief inzetten van ICT in het onderwijs.
Een professionele leergemeenschap (PLG) is een gemeenschap van professionals die voortdurend de eigen praktijk onderzoekt om zo het onderwijs voor leerlingen te verbeteren. Daarbij staat het uitwisselen van kennis en ervaringen centraal staat. Op scholen die werken met professionele leergemeenschappen is het leren van de leerlingen de eerste prioriteit.
Samen met uw scholen heeft u gekozen voor een bepaalde systematiek om de kwaliteitszorg op de scholen te bewaken. Wilt u weten of dit resulteert in een reëel beeld van de onderwijskwaliteit op de scholen, zodat u een effectief beleid kunt voeren? Laat uw scholen auditeren door een audit-expert van Expertis Onderwijsadviseurs.
In deze tweedaagse training Creatief Denken leer je hoe je ‘voorbij de analyse’ kunt denken en ook hoe je creativiteit op een zinvolle en structurele manier in kunt zetten in je werk. Je leert zelf de technieken en kunt ze toepassen in bijeenkomsten met collega's en met leerlingen.
Deze workshop voor beginners gaat over het optimaliseren van processen, het oplossen van problemen of het verbeteren van de werkdag. We laten je in samenwerking met Microsoft kennismaken met het Microsoft Power Platform, laten voorbeelden zien van apps die nu in gebruik zijn bij scholen en we gaan je uiteraard laten zien hoe je een simpele app zelf kunt bouwen.
Wat onderscheidt macht van gezag? Moet ik verstandig zijn of mijn hart volgen? Wat is eerlijk delen eigenlijk? Hoe weet ik of iets waar is? Welke rol speelt taal in ons denken? Durft u deze vragen aan te gaan? Hoe vaak neemt u nog de tijd om te twijfelen? Om uw eigen aannames, veronderstellingen en oordelen te onderzoeken? Twijfel is een cruciaal hulpmiddel bij het vergaren van betrouwbare kennis. Maar al te vaak beperken we onszelf door te vertrouwen op ingesleten denkpatronen. Herkent u deze patronen in uw eigen denken? Filosofische training kan u helpen uw denkvermogen te verruimen en uw verwondering over alledaagse zaken te stimuleren. Ontdek samen met ons de waarde van twijfel, zelfreflectie en de kunst van het bevragen van uw eigen gedachten.
De cursus gaat in op de rol van de mr in de zoektocht naar evenwicht tussen organisatiedoelen, medezeggenschap en professionele ruimte van het personeel in het primair- en voortgezet onderwijs.
Soepel kunnen schakelen tussen tegengestelde tactieken en gebruik maken van de kracht van polariteiten in jezelf, je team en je organisatie.
Op 20 november 2024 organiseert Verus een groot onderwijsfestival in de Kunstlinie Almere om alle betrokkenen bij het onderwijs met elkaar te verenigen. Het overkoepelende thema is al bepaald: Prestatiefascinatie. Prestaties zijn steeds meer het bewijs geworden dat je er mag zijn. Maar iedereen is veel meer dan zijn of haar prestaties. Samen met alle onderwijsmensen willen wij voorbij de prestatiefascinatie.
Volg deze Microsoft Power BI training voor het onderwijs! Power BI kun je inzetten om van data relevante informatie te maken.
Als docent of begeleider kun je in écht het verschil maken voor je leerling of student. Jij bent daarbij het belangrijkste instrument in contact. Daartoe leer je jezelf en de ander beter begrijpen, in gedrag en communicatie. Door welke brillen kijk jij? Welke communicatiestijlen gebruik je? Wat is het effect op het contact met de ander, 'boven water' en 'onder water'? En hoe optimaliseer je dat? Met deze kennis verbeter je je relaties, welzijn en plezier in werk. Je voert (nog) betere gesprekken. In de training leer, lees, analyseer en experimenteer je (met) de theorie in de praktijk. Je doet veel intervisie (geen rollenspel). Wat je leert, kun je direct gebruiken. Een verrijking voor het leven; op je werk én thuis!
Deze training gaat over verschillende vormen van discriminatie en hoe je je als omstander, in de klas, op een positieve en effectieve manier hiertegen kunt uitspreken.
Met deze teamtraining Vaardigheid in Samenwerken geven jullie een krachtige impuls aan de samenwerking, communicatie en het lerend vermogen binnen je team doordat je grip krijgt op de valkuilen en blinde vlekken in het team en de kwaliteiten binnen het team beter leert waarderen en benutten.
De branche erkende scholing Pedagogiek 0-13 kan dienen als aanvullend bewijs voor nog niet gekwalificeerde pedagogisch medewerkers en kan dienen als kwalificatie voor pedagogisch coaching of als pedagogische module voor anders gekwalificeerden voor op de BSO (per 1-7-2024).
2-daagse training voor OOP'ers in het primair onderwijs die vaardiger willen worden in de omgang en communicatie met kinderen en ouders. Aan de orde komen: - Omgaan en communiceren met kinderen (en hun ouders); - Communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken; - Omgaan met asociaal gedrag en agressie; - Optreden en handelen (via praktijkopdrachten.
Op 20 november 2024 organiseert Verus een groot onderwijsevenement in de Kunstlinie Almere om alle betrokkenen bij het onderwijs met elkaar te verenigen. Het overkoepelende thema is al bepaald: Prestatiefascinatie. Prestaties zijn steeds meer het bewijs geworden dat je er mag zijn. Maar iedereen is veel meer dan zijn of haar prestaties. Samen met alle onderwijsmensen willen wij voorbij de prestatiefascinatie.
Herken je je in deze uitspraken? Heb je tijdens je instructies weleens het idee dat je alleen maar praat maar niet tot de kern komt? Of […]
Wat is Deep Learning, wat kan het betekenen voor je onderwijs en welke rol spelen de zes mondiale competenties (6C’s) daarin? Antwoorden op deze vragen vind je tijdens deze studiedag, waarin je je onderdompelt in het gedachtegoed van Deep Learning.
De (G)MR krijgt een steeds prominentere rol binnen onderwijsinstellingen. Om een kwalitatief goede invulling te geven aan het advies- en instemmingsrecht is een gedegen financiële kennis noodzakelijk. Om (G)MR leden hierin te bekwamen, heeft Comeet een leergang onderwijsfinanciën ontwikkeld.
Het netwerk Onderwijslogistiek organiseert netwerkbijeenkomsten waarin de ‘kleine kwaliteit’ centraal staat. In dit netwerk worden informatie en best practices uitgewisseld om elkaar te informeren en te inspireren. Daarnaast worden ontwikkelingen binnen landelijke programma’s besproken die invloed hebben op de onderwijslogistiek. Het netwerk heeft een besloten Teams-omgeving binnen MBO Digitaal waarin je ook je onderwijslogistieke vragen kwijt kunt.