Gamification

De training gamification voorziet je van de tools en technieken om je lessen te transformeren in interactieve en meeslepende leerervaringen, waardoor de motivatie en betrokkenheid van je leerlingen of studenten significant worden verhoogd. Het stelt je in staat om een dynamische en uitnodigende leeromgeving te creëren waar elke leerling wordt uitgedaagd en ondersteund om hun volledige potentieel te bereiken.

Trainer Startblokken van Basisontwikkeling

Als Startblokkentrainer ben je in staat om op een ontwikkelingsgerichte manier een Startblokkentraining met de deelnemers op te bouwen, deelnemers te coachen en te begeleiden bij hun eigen ontwikkeling met behulp van het portfolio. Daarbij ben je na certificering bevoegd om professionals die werken met Startblokken te certificeren.

Ontwikkelingsgericht Onderwijs

Werken vanuit Ontwikkelingsgerichte principes betekent dat je spelverhalen (sociaal-culturele praktijken) met leerlingen kunt opbouwen waarin betekenisvolle spel- en onderzoeksactiviteiten centraal staan. Wie vanuit nieuwsgierigheid onderzoekt en zelf zin kan geven aan kennis en vaardigheden leert meer én beter. De rol van de leerkracht doet ertoe. Je stuurt, onderhandelt, coacht en instrueert zonder het leerproces uit de handen van leerlingen te nemen.

Kinderparticipatie op de BSO

Kinderen betrekken bij beslissingen Onderwerpen van deze training zijn: Kinderparticipatie en jouw rol als pedagogisch medewerker; Opbouw van de (kinder)participatieniveaus; Kinderparticipatie en de ontwikkeling van de […]

Activiteitenaanbod op de BSO

Het activiteitenaanbod op de BSO staat tijdens deze bijeenkomst centraal! Je doet kennis op van open eind materiaal en hoe je kunt aansluiten op de ontwikkeling en leefwereld van de doelgroep. Je gaat oefenen met het aanbieden van activiteiten en sluit af met een plan van aanpak voor een aanbod van activiteiten.

Spelkriebels

We gaan in op het betekenisvol en thematisch werken. We kijken hoe we functionele taal- lees-, schrijf- en spelactiviteiten bij de thema’s kunnen inzetten en hoe we kunnen werken met (mobiele) hoeken. Verder gaan we in op werken met onderzoeksvragen.

Werken met baby’s (geactualiseerd) Erkende babytraining

De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van baby’s en babyopvang en heeft de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) gezorgd voor aangescherpte eisen. Edux heeft in nauwe samenwerking met het NJi de cursus Werken met Baby’s aangepast en hierin de nieuwste inzichten verwerkt.

Studiereis Italië

De Reggio Emilia benadering is een bron van inspiratie voor iedereen die werkt met kinderen van 0 tot 6 jaar oud. Ga mee op studiereis naar Reggio Emilia, de bakermat van deze pedagogische benadering! Deze kleurrijke studiereis geeft je tal van ideeën om in je speel-/leeromgeving (nog) meer ruimte te geven aan creativiteit.

Specialist Jonge Kind & VVE

Jonge kinderen ontwikkelen zich in spel. Dat weet jij als leraar in het primair onderwijs als geen ander. Maar hoe creëer je een rijke speelleeromgeving, waarin kinderen in de volle breedte worden uitgedaagd? Dat leer je op deze praktijkgerichte opleiding, waarbij je ook je eigen lessen systematisch onder de loep neemt.

Opbrengstgericht spelen

Als de kerntaak van een school het ontwikkelen van kinderen is, dan kun je alleen maar succesvol zijn als mensen in de school zichzelf ook continu ontwikkelen. Om je als persoon te kunnen ontwikkelen heb je verschillende dingen nodig. Dat geldt voor zowel kinderen als volwassenen.

Visiespel digitale geletterdheid

Digitale geletterdheid wordt een vast onderdeel van het curriculum in het onderwijs. Dit vraagt van scholen dat zij een visie op leren met ICT en digitale geletterdheid moeten vormen. Hoe zorg je er als school voor dat je leerlingen digitaal geletterd worden?

Het Jonge Kind – Lerend Spelen

De opleiding IEYC Het Jonge Kind geeft beter zicht op de ontwikkeling van het jonge kind. Na deze opleiding van 5 trainingen til je het kleuteronderwijs op school met je collega’s naar een hoger niveau.