AI Specialist Onderwijs en Jeugdeducatie

Neem deel aan onze unieke opleiding AI Specialist Onderwijs en Jeugdeducatie. Ontworpen voor zowel de ervaren MediaCoach als nieuwkomers in het veld, biedt deze opleiding noodzakelijke kennis en praktische vaardigheden om AI succesvol te integreren in het onderwijslandschap. In de hedendaagse digitale wereld, waarin kunstmatige intelligentie (AI) een steeds prominentere rol speelt, is het essentieel dat professionals in het onderwijsveld hun kennis en vaardigheden uitbreiden op het gebied van AI. Deze opleiding is speciaal ontworpen om u te voorzien van de theoretische kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn om AI effectief te integreren en te gebruiken binnen het vakgebied onderwijs.

Coördinator mediawijsheid: kinderen regie leren nemen over hun mediagebruik.

De meeste kinderen zijn dagelijks met media bezig. Internet, smartphones & social media: het stimuleren van mediawijsheid is nodig om daar bewust mee om te kunnen gaan. Het is niet voor niets dat deze vaardigheden al snel worden opgenomen in het curriculum en als basisvaardigheden worden gezien. Naast kennis en vaardigheden om media goed in te zetten, is het belangrijk om kinderen meer controle te leren krijgen op de invloed die media heeft op hun gevoelens, gedachtes en gedrag. Oftewel: een bewuste en kritische houding. Zo leer je kinderen om vanuit hun eigen kracht bewuste keuzes te maken in hun mediagedrag.   

Basiscursus Digitale Geletterdheid

Digitale geletterdheid, een verzamelbegrip voor competenties die kinderen, maar zeker ook volwassenen, nodig hebben om deel te kunnen nemen aan de digitale samenleving waarin wij nu leven. Naast rekenen, taal en de zaakvakken wordt het steeds belangrijker om kinderen te leren hoe zij kritisch om kunnen gaan met digitale bronnen, hoe we online met elkaar omgaan én hoe zij met een device kunnen werken.

Aan de slag met mediawijsheid

Tijdens deze cursus gaan we vanuit het Mediawijsheid Competentiemodel aan de slag met jouw competenties én de competenties die leerlingen nodig hebben om mediawijzer te worden. Je maakt kennis met de begrippen digitale geletterdheid, mediawijsheid en media-empowerment. Wat betekent dit allemaal voor het onderwijs en voor je klas?

De 11

Dit is een interactieve en praktische training, waar je de volgende dag meteen mee uit de voeten kunt! ‘Toekomstgericht onderwijs’ houdt onder meer in dat je leerlingen digitale vaardigheden bijbrengt. Om zelfstandig en goed te kunnen functioneren In deze maatschappij van de toekomst, moeten kinderen voorbereid zijn op de nieuwe technologieën en moeten ze hier ook mee om kunnen gaan.

Mediawijsheid lesgeven

De training Mediawijs Lesgeven gaat in op de belangrijkste recente ontwikkelingen op mediagebied en de implicaties daarvan voor het onderwijs. De training is sterk praktijkgericht en benadrukt dergelijke veranderingen naar de eigen situatie van vandaag en morgen; zowel aan de kant van de onderwijsprofessionals als van de leerlingen. Het doel is dat deelnemers een koppeling kunnen maken met hun eigen visie en uitgangspunten; en daar een concreet plan van aanpak voor maken.

Ondersteuning onderbouw

Wij ondersteunen professionals bij het vergroten van hun kennis van ontwikkeling van het jonge kind en bij het versterken van hun pedagogisch-didactische vaardigheden. Om van daaruit weloverwogen keuzes te maken: de ontwikkeling volgen waar mogelijk en stimuleren waar nodig.

VVE ondersteuning op maat

Voor ondersteuning op maat bij een specifieke vraag of situatie kun je contact opnemen met onze adviseurs VVE/Jonge Kind. Wij denken graag met je mee over de verdere aanpak.

Workshops Mediawijsheid

De jeugd van nu speelt, communiceert en leert steeds meer met nieuwe media. Dit gaat veelal spelenderwijs, maar ze moeten ook leren om bewust en kritisch met media om te gaan. Nieuwe media bieden mooie kansen maar uiteraard kleven er ook nadelen aan. Leraren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de mediawijsheid van de jeugd.

Didactiek ICT en onderwijs

Na het volgen van deze leergang bent u thuis in een breed scala aan didactische ict toepassingen en weet u hoe deze vanuit onderwijskundig standpunt het best ingezet kunnen worden om leerprestaties te bevorderen.

WIJWIJS TRAININGEN

Trainingen op maat door professionals in uw klas of organisatie. Als team kunt u alle vragen stellen aan de ervaringsdeskundige, krijgt u tips/sturing en handvatten van de trainer en is er indien nodig een acteur die u meeneemt in het verhaal.

Lezingen & workshops

Onderwerpen voor een lezing of workshop kunnen gaan over alles met betrekking tot relaties, intimiteit en seksualiteit en preventie seksueel geweld, huiselijk en seksueel geweld.

Oh zit dat zo?

Werk je als professional in de kinderopvang, buitenschoolse opvang of onderwijs  met kinderen tussen de  0-12 jaar? En vind je het soms best lastig hoe je seksuele voorlichting of vorming moet geven en heb je daar vragen over? Volg dan deze veilige, interactieve en leuke webinar.

21st century skills in de klas

De training wordt volledig afgestemd op de wensen en behoeften van jouw school. Met het model van Kennisnet en SLO als kader kijken we waar bij jou op school kansen liggen om 21e eeuwse vaardigheden op een passende manier in te brengen in het onderwijs of te verstevigingen waar jullie als team al aanzetten gedaan hebben.

BSO 8 tot 12 jaar

Ben jij benieuwd naar de specialistische kennis en kunde om kinderen van 8 tot 12 jaar goed te kunnen begeleiden en stimuleren op de kinderopvang? Dan is deze training iets voor jou!