Executieve Functies

Volg deze 1-daagse cursus vol breininzichten. Leer wat Executieve Functies zijn, hoe je zelfsturing in de klas kunt stimuleren en aandacht voor mythen.

Omgaan met lastig gedrag

In deze (online) training staat omgaan met lastig gedrag centraal. Er wordt ingegaan op algemene ontwikkeling van kinderen en lastig gedrag. Hierbij worden veel communicatietips gegeven, voorbeelden behandeld, krijg je tips en handvatten en doorlopen we een stappenplan om kinderen nieuw gedrag te leren. Je krijgt veel praktische handvatten die je direct kunt gebruiken. Na het doorlopen van deze module herken jij verschillende lastige situaties en weet jij hoe jij deze kunt aanpakken!

Mediërend Leren 1

Kiest u voor deze fantastische manier van leren en ontwikkelen, waardoor d.m.v. een zorgvuldige interactie zowel motivatieproblemen, faalervaringen als gedragsproblemen voorkomen kunnen worden?

Opvallend gedrag bij kinderen

Op elke groep vind je wel een paar kinderen met opvallend en pittig gedrag. Gedrag wat van jou en van de groep behoorlijk wat vraagt. Welke tools kun je bij bijzonderheden in gedrag inzetten om het kind te helpen? Kom naar de masterclass Opvallend Gedrag bij Kinderen en leer de groepsdynamiek optimaal te houden en zelf de regie te houden over de situatie.

RMTi Reflexintegratie Behandelaar

Je leert tijdens deze opleiding welke reflexen er zijn, je leert ze uitgebreid testen en je leert beweegoefeningen waarmee je de reflexen bij kinderen en volwassenen kunt integreren. Zo help je het kind verder in zijn ontwikkeling op sociaal-emotioneel en cognitief gebied, zodat het een sterke basis krijgt om te kunnen groeien en ontwikkelen!

Bioptor (online)

Soms vraag je je af waarom een kind niet tot lezen, spellen of rekenen komt? Heel veel informatie komt binnen via de ogen. Het kan zijn dat er in de visuele vaardigheden een belemmering zit. Dat de ogen bijvoorbeeld niet goed samenwerken of dat één oog wat hoger richt dan de ander. Als er moeilijkheden zijn met de visuele vaardigheden dan kan dat problemen geven op het gebied van lezen, spellen, rekenen, ruimtelijk (in)zicht en het begrijpen en verwerken van informatie. Zelfs op een intelligentie test kan een kind lager scoren door problemen met de visuele vaardigheden. De opleiding geeft hierin veel inzichten.

LEFgozers

Veel jongens struggelen in de puberteit met mannelijkheid en machogedrag. In de hoop respect te krijgen van vrienden, kunnen ze zich grensoverschrijdend gedragen. Met LEFgozers breng jij een gesprek op gang tussen jongens, waarbij lef niet langer staat voor machogedrag, maar voor je eigen weg gaan.

Pedagogisch Conciërge in het Primair Onderwijs

2-daagse training voor conciërges in het primair onderwijs die vaardiger willen worden in de omgang en communicatie met kinderen en ouders. Aan de orde komen: - Omgaan en communiceren met kinderen (en hun ouders); - Communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken; - Omgaan met asociaal gedrag en agressie; - Optreden en handelen (via praktijkopdrachten.

Help, hij gaat door het lint!

Op deze studiedag focust de docent op het moment dat een leerling of bewoner door het lint gaat en heftig probleemgedrag vertoont. Wat kan je op zo’n moment doen? En wat doe je beter niet om het niet nog erger te maken? De docent belicht hierbij de co-regulatie en zelfregulatie, het ontmijnen van een situatie, afzondering of niet, hoe omgaan met de omgeving, hoe coherent en efficiënt te blijven binnen een team, straffen of gevolgen geven.

Het ontwikkelen van executieve functies bij kinderen met een beperking

Gedragsproblemen bij kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking worden op deze studiedag benaderd vanuit de neuropsychologie. Deze benadering, die uitgaat van de kennis over de relatie tussen hersenen en gedrag, beschouwt problemen in de ontwikkeling van executieve functies als een belangrijke veroorzaker van gedragsproblemen bij kinderen en jongeren. Dit lijkt ook te gelden voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Het trainen van executieve functies kan bijdragen aan het verminderen van problemen in de regulatie van gedrag.

Kindertherapeut

Als kindertherapeut bied je oplossingsgerichte ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand. Tijdens het HBO Programma Kindertherapeut ga je aan de slag met de kernonderwerpen die bij kindertherapie van belang zijn. Hiermee ben je in staat om op verantwoorde en succesvolle wijze kinderen en jongeren, maar ook hun ouders of verzorgers, te begeleiden. Door de praktijkgerichte aanpak van NCOI merk je direct de voordelen van dit programma.

Orthopedagogiek

In de HBO Module Orthopedagogiek analyseer je het ontstaan van een stoornis of probleem en de toekomstperspectieven van een kind. Zo verdiep je je in diverse ontwikkelingsstoornissen als autisme en ADHD. Ook onderzoek je wat de gevolgen hiervan zijn, zoals angst-, stemmings- en gedragsstoornissen. Na dit programma ben je in staat om op elke specifieke opvoedingsvraag een antwoord te geven.