OnderwijsInzicht 2023

OnderwijsInzicht is het onderwijscongres voor schoolbestuurders, schoolleiders en ict-verantwoordelijken in het primair en voortgezet onderwijs die alles willen weten over het benutten van ict in het […]

Trainingen studiedagen

Trainingen van Van Maastricht Onderwijs & ICT kenmerken zich door de betrokkenheid van de deelnemers zelf. Er wordt participatie van de deelnemers verwacht: dat is namelijk de enige manier waarop mensen het geleerde onthouden. Het is zelfs de enige manier waarop mensen een training als “goed” of “leuk” ervaren.

Sturing geven aan digitalisering

Onze sector is volop in transitie. Bij veel scholen zijn er al aanpassingen gemaakt in de architectuur en de infrastructuur om het onderwijs van de toekomst vorm te gegeven: onderwijs waar een leven lang ontwikkelen centraal staat en de lerende een eigen leerpad samenstelt.

Kennisdeling Microsoft techniek 365

Deze gebruikersgroep vormt een samenwerkingsplatform voor technische medewerkers van mbo-instellingen om kennis en ervaring uit te wisselen en samen oplossingsrichtingen te bedenken voor diverse Microsoft 365 en Azure gerelateerde IT-vraagstukken.

Bijeenkomst kennisgroep ICT

Op dinsdag 11 april is de bijeenkomst van de Kennisgroep ICT gepland. Deze bijeenkomst zal fysiek plaatsvinden. Kennisnet, de PO-Raad en Samen Deskundiger Nederland nodigen we u graag uit van 11.00 tot 16.00 uur om uw expertise en ervaringen te delen en elkaar te inspireren.

Help, onze school is gehackt! Wat nu?

In een reeks webinars nemen de PO- en VO-academie u mee in de wereld van de cybercriminaliteit in het onderwijs. U leert hoe u uw school kan wapenen tegen online aanvallen en u krijgt tips om slim te handelen als u toch met een aanval wordt geconfronteerd.

Onderwijsadvies

Hoe verbeter je de didactische vaardigheden van docenten, welke stappen neem je om een nieuw onderwijsconcept te implementeren en hoe breng je de schoolcultuur in kaart? Als onderwijsadviesbureau helpt Vilan je bij het beantwoorden van deze en vele andere vragen! Middels ons onderwijsadvies op maat helpen we je uitdagingen om te zetten in kansen voor jouw basisschool.

Examens in Magister expert

Deze training is bedoeld voor de applicatiebeheerder, de examensecretaris en leden van de administratie, die verantwoordelijk zijn voor de examenverwerking in Magister. De expertcursus is specifiek voor medewerkers die de basisfunctionaliteit van de Examenmodule al beheersen. 

Magister AVG Proof

Tijdens deze trainingsdag komen de mogelijkheden binnen de AVG en de controle/grip hierop aan bod. De huidige inrichting wordt geanalyseerd en er worden hanvdatten gegeven om de veiligheid van de gegevens te verbeteren.

OSO in Magister

Tijdens deze cursus wordt stap voor stap getoond hoe de OSO koppeling in Magister operationeel gemaakt kan worden, hoe en welke OSO gegevens uitgewisseld worden, waar de gegevens terug te vinden zijn in Magister en welke randvoorwaarden belangrijk zijn.

Magister Aan- en afwezigheid

Na deze cursus hebt u een goed beeld van de diverse mogelijkheden om aan- en afwezigheid te registreren met de verschillende producten uit de Magistersuite en bent u in staat deze in te zetten binnen uw school.

Magister Basisfunctionaliteit

Na deze training heeft u een goed beeld van de diverse mogelijkheden die Magister in de basis kent. Dit maakt het werken in Magister gemakkelijker en effectiever.