Training mentoren

De mentor speelt een belangrijke rol binnen een ontwikkelingsgerichte en lerende omgeving. Goed mentorschap levert een krachtige bijdrage aan de school door zelfregulatie te stimuleren bij de leerlingen en gespreksvoering met ouders en collega’s te effectueren. De mentor zorgt voor een veilig leerklimaat en is een vliegwiel voor het professioneel handelen binnen de school door zijn/haar kennis over gedragscodes, begeleidingsvraagstukken en beleidstukken, o.a. pestprotocollen.

Know how mentor coachingstraject

Ga jij binnenkort starten met het mentorschap of ben je net gestart en heb je behoefte aan praktische tools, tips, een ervaren perspectief en professionele ondersteuning? Dan ben je bij praktijk Know How aan het juiste adres! De begeleiding vindt plaats d.m.v. een professioneel coachingstraject, gericht op het verbeteren van de werkzaamheden als mentor, eventueel in combinatie met de persoonlijke ontwikkeling als individu.

Basiscursus startende decanen havo/vwo

In deze basiscursus voor startende decanen en loopbaanbegeleiders staat de praktijk centraal. Je wordt wegwijs gemaakt in het decanenwerk. Je komt samen met collega’s die veelal dezelfde vragen hebben. Zo bouw je dus meteen aan een eigen netwerk dat voor decanen zo belangrijk is. De cursus is geschikt voor aankomende of recentelijk begonnen decanen.

Passend Mentoraat

Je ontwikkelt een sterke basis waarin je wordt uitgedaagd jezelf beter te leren kennen met als doel een stevige mentorrol neer te kunnen zetten. 

Training voor mentoren

In deze training brengen wij je de nodige kennis bij, werken we aan de benodigde vaardigheden en krijg je praktische tips en voorbeelden om gelijk in de praktijk te brengen.

Reflectiegesprekken voeren

Voer je regelmatig voortgangsgesprekken, portfoliogesprekken, mentorgesprekken of reflectiegesprekken met leerlingen en heb je het gevoel dat jullie snel uitgepraat zijn?