Starten met Google Formulieren

Een enquête afnemen, een quiz of toets maken, een inschrijving van een sportdag regelen of even snel inventariseren wie welk broodje wil bestellen? Dit kun je op papier doen, maar je ...

Workshops Leren & ICT

Het thema ‘Leren en ICT’ omvat een breed spectrum aan onderwerpen. LearnOn verzorgt workshops op maat over verschillende onderwerpen binnen dit thema.

Meer doen met ICT en nieuwe media in het basisonderwijs

Hoe krijg je overzicht in het oerwoud van digitale mogelijkheden? Deze korte cursus geeft u in duidelijke taal handvatten om ICT toe te passen in de dagelijkse praktijk. Na het volgen van de cursus kunt u aan de slag met concrete toepassingen om ICT te integreren in uw lessen en het leerproces voor de leerlingen te verrijken.

Digitale didactiek

Wil jij leren om jouw lessen productief, gevarieerd en gepersonaliseerd te maken? Door het inzetten van de juiste activerende werkvormen en deze te verbinden met ICT […]

Flip je les: de basis

Ken je dat ook? Veel tijd kwijt aan klassikale uitleg en geen idee of iedereen het begrepen heeft. Je weet dus ook niet wie extra hulp nodig heeft en voor wie de uitleg te lang duurde. Met Flipping the classroom is dat verleden tijd. Door een lesonderdeel thuis te laten voorbereiden creëer je namelijk tijd in de les voor persoonlijke begeleiding.

De betekenisvolle leraar

Procesgericht doorontwikkelen naar een professionele docent of leerkracht. Deze module richt zich op mensen die stages lopen of werken in het onderwijs. De basisvaardigheden van het voor de klas staan zijn al eigen gemaakt maar de stap naar dynamisch en betekenisvol onderwijs geven is nu te realiseren.