Pedagogische Basiskennis (0-13 jaar)

Wil jij graag werken in de kinderopvang, maar is jouw huidige diploma verouderd of onvolledig? Volg dan de door de branche erkende (OAK) scholing Pedagogische Basiskennis 0-13 voor een aanvullend bewijs. Na het volgen van deze training, in combinatie met je huidige diploma, voldoe je aan de eisen om te werken als Pedagogisch Medewerker Dagopvang en/of BSO.

Samenkind coach

Met deze opleiding word jij in een jaartraject opgeleid tot Samenkind coach en ben jij in staat om kinderen en hun ouders te ondersteunen bij de uitdagingen in het dagelijks leven.

Licentietraining samen grip op emoties

Met deze licentietraining word jij als onderwijsprofessional opgeleid als interne trainer en kennisdrager op het gebied van kinderen en emoties. Naast de basistraining 'Samen grip op emoties' krijg jij concrete handvatten om de deskundigheid van medewerkers te vergroten ten aanzien van kinderen en emoties. Jij wordt hét aanspreekpunt voor medewerkers bij vragen rondom emoties van kinderen en coacht de eigen collega’s in het bieden van emotionele veiligheid. Jouw organisatie ontvangt de licentie 'Samen grip op emoties' waarmee voor iedereen zichtbaar en aantoonbaar is dat er aandacht is voor een prettig en veilig sociaal emotioneel klimaat binnen jouw organisatie.

Basistraject Pedagogiek en Onderwijs

Denk jij over een carrièreswitch naar de kinderopvang of het basisonderwijs? Dan is deze opleiding dé oplossing. Maak in drie maanden kennis met het werk via ons Basistraject Pedagogiek en Onderwijs. Je begint met een online module waarin je de basiskennis opdoet voor het pedagogisch werkveld. Daarna kies jij een opleiding en de route.

Specialist Leesbevordering 0 tot 12 jaar

Leesplezier is essentieel voor kinderen om hun leesvaardigheid adequaat te kunnen ontwikkelen. Kinderen die opgroeien in een rijke leesomgeving, zijn eerder geneigd om te starten met lezen. Met Specialist Leesbevordering (0 t/m 12 jaar) word jij binnen jouw organisatie expert op dit gebied. Je stimuleert en organiseert leesbevorderingsactiviteiten, je formuleert het beleid voor jouw organisatie en zorgt voor een positieve stimulans in de leesontwikkeling van kinderen. Vind jij lezen ook zo belangrijk en wil jij je verder ontwikkelen? Dan is dit Specialist Leesbevordering 0 tot 12 jaar iets voor jou.

Combifunctionaris IKC / Brede School

De samenwerking tussen onderwijs, opvang, vrije tijd en zorg wordt steeds intensiever. Dit is bevorderlijk voor de doorgaande ontwikkeling van kinderen en geeft rust bij ouders. In deze module leer je te werken in een Integraal kindcentrum (IKC) of een Brede school.

Omgaan met lastig gedrag

In deze (online) training staat omgaan met lastig gedrag centraal. Er wordt ingegaan op algemene ontwikkeling van kinderen en lastig gedrag. Hierbij worden veel communicatietips gegeven, voorbeelden behandeld, krijg je tips en handvatten en doorlopen we een stappenplan om kinderen nieuw gedrag te leren. Je krijgt veel praktische handvatten die je direct kunt gebruiken. Na het doorlopen van deze module herken jij verschillende lastige situaties en weet jij hoe jij deze kunt aanpakken!

Subsidietraining totaal 3F

De taalvaardigheden van de pedagogisch medewerkers zijn bepalend voor de taalontwikkeling van kinderen. Subsidietraining totaal 3F richt zich op spreek- (taaleis IKK), lees- (taaleis VE) en schrijfvaardigheden.

Train de Trainer – Ruimte voor Baby’s

Het doel van dit train-de-trainer programma is dat jij de noodzakelijke bagage krijgt voor het zelfstandig uitvoeren van de training. Hoe geef je ruimte aan baby’s? En wil je de kwaliteit van de baby-opvang verhogen? Het Train-de-Trainer-programma Ruimte voor Baby’s is bedoeld voor zowel externe trainers als voor interne trainers die hun eigen collega’s willen trainen. In deze training leer je hoe jij pm’ers aandacht en ruimte kunt laten bieden aan de jongste kinderen op het kinderdagverblijf.

Timemanagement voor kinderopvang

In de kinderopvang ervaren veel medewerkers een hoge werkdruk en is er weinig tijd om rustig tussen de kinderen te zitten. Er heerst vaak onrust op de groep en de samenwerking verloopt niet soepel wanneer er te veel taken op de to do lijst staan en er geen realistische planning is. Door het volgen van de training ben jij beter in staat om het beste uit jezelf en de kinderen te halen.

Samenkind coach module 3 – Jouw toolbox als coach

In jouw toolbox leer je alle kennis en vaardigheden te integreren in jouw eigen werk als samenkind coach. Je krijgt tools aangereikt zoals SOS kinderen en emoties, timemanagement en werken in groepen. In de scholing jouw toolbox krijg je de benodigde tools aangereikt om jouw vak als coach beter uit te voeren.

Samenkind coach module 1 – Samenkind zijn

Met deze training krijg je alle kennis en vaardigheden aangereikt over de brede ontwikkelingspsychologie van de mens, karakterstructuren, het gezin als systeem bekeken en leren we kijken naar gedrag. Daarnaast maak je hier een start als de visieontwikkeling Samenkind coach. Met de opleiding en de losse modules van de Samenkind coach opleiding leer je kinderen en ouders te coachen.

Persoonlijk ontwikkeltraject – Je leven weer in stroming

In dit persoonlijk ontwikkeltraject ontdek je jouw manier van contact maken met je emoties en leer je hun boodschappen begrijpen. Dit zorgt ervoor dat de stroming van jouw leven van binnenuit (weer) op gang komt. Je werkt hiermee niet alleen aan jezelf, maar je zult ook een heel belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jouw kind(eren) of aan de kinderen waarmee je werkt. Ze kijken immers alles van ons af.

Video interactie praktijkleren

​Video Interactie Praktijkleren ​draagt bij aan het verzorgen van een veilig pedagogisch klimaat en aan een open leercultuur binnen de organisatie. De pedagogisch coach en de pedagogisch medewerker reflecteren samen op situaties door Video Interactie Praktijkleren. ​

Pedagogisch coach

De training pedagogisch coach is voor pedagogisch medewerkers die hun coachingsvaardigheden willen ontwikkelen. Na afloop van de training voldoet de medewerker aan de eisen die aan de pedagogisch coach worden gesteld vanuit de wet IKK.