Leskaarten

Soms is het lastig om goed te starten met jouw persoonlijke ontwikkeling. Voor degenen die daar behoefte aan hebben, bieden wij een 1-op-1-aanpak door het maken van persoonlijke leskaarten. Niet iedereen voelt zich op zijn gemak met technologie; het is fijn om een oproep te kunnen doen voor extra hulp! Binnen 1 uur bespreken wij samen jouw leerdoelen en krijgen we jouw leervragen inzichtelijk. Dat vertalen we naar een persoonlijke professionaliseringsleskaart.

Microsoft 365: slimme notities maken met OneNote

Tijdens een werkdag verzamel je tientallen documenten, zoals toetsen van leerlingen en brieven voor de ouderavond. Met OneNote kun je al deze informatie bundelen op één plek. In dit leerblok verdiep je je in een paar extra mogelijkheden van OneNote.

Reading progress

Reading Progress is een toevoeging aan Microsoft Teams waardoor leerkrachten een (voor)leesopdracht kunnen geven aan leerlingen die gericht is op de individuele leerbehoefte.

Google Workspace: breid je klaslokaal uit met Google Classroom

Ben jij regelmatig het overzicht kwijt van het werk dat leerlingen hebben ingeleverd? Of loopt je mailbox vol met meldingen van leerlingen die hun werk delen? Dat kan makkelijker. In Google Classroom organiseer je alles op één plek. Het is eigenlijk een digitale uitbreiding van je klaslokaal. De voordelen daarvan ontdek je in dit leerblok.

Flipgrid – geef elke leerling een stem

In dit leerblok leer je alles over Flipgrid. Flipgrid is een app die gebruikt wordt om door middel van video’s opdrachten te sturen aan leerlingen. Daarnaast kunnen leerlingen met Flipgrid ook opdrachten inleveren.

Flip je les: eigen video’s maken

Je bent al lang aan het zoeken op internet naar een geschikte instructievideo ter inleiding van je les. Of het is in de verkeerde taal, of het duurt te lang. Het is net niet wat je zoekt. Je besluit om zelf maar een instructievideo in elkaar te zetten voor je geflipte les. In dit leerblok leer je hoe makkelijk dat is.

Flip je les: Edpuzzle

Telkens wanneer je je leerlingen een video laat kijken, zitten ze onderuitgezakt voor het scherm of hebben ze er niets van onthouden. Hoe krijg je ze nou actief?! Edpuzzle is de oplossing! Met Edpuzzle voeg je vragen toe aan de video. Zo bouw je controlemomenten in en zorg je dat leerlingen actief met de lesstof bezig zijn.

Flip je les: de basis

Ken je dat ook? Veel tijd kwijt aan klassikale uitleg en geen idee of iedereen het begrepen heeft. Je weet dus ook niet wie extra hulp nodig heeft en voor wie de uitleg te lang duurde. Met Flipping the classroom is dat verleden tijd. Door een lesonderdeel thuis te laten voorbereiden creëer je namelijk tijd in de les voor persoonlijke begeleiding.

Digitale media: de basis

Digitale media, ze zijn niet meer weg te denken. Informatie zoeken en vinden, lesmateriaal maken, en zelfs communiceren en samenwerken gaat tegenwoordig vaak digitaal. Niet alleen jij hebt te maken met digitale media, maar ook je leerlingen. Na dit leerblok heb jij een basisbegrip van digitale media. Handig, want zo weet jij precies hoe je leerlingen kunt begeleiden in deze digitale wereld.

Didactisch digitaal: Verwerking en werkvormen

In een online les zijn er veel verschillende mogelijkheden om leerlingen informatie te laten verwerken. In dit leerblok laten we een paar mogelijkheden zien. Daarnaast wordt er ook aangegeven waar op gelet moet worden bij het gebruik van verschillende werkvormen. Niet elke werkvorm is voor elke klas geschikt. Kies zorgvuldig en probeer verschillende werkvormen uit om te kijken wat voor jou en je leerlingen het beste werkt.

De digitale belevingswereld van de jeugd

Je ziet het vast dagelijks, leerlingen die vastgeplakt zitten aan hun telefoon. Misschien doe je het zelf ook wel? Jij weet wat jij met je telefoon doet, maar weet je ook waar je leerlingen zich mee bezighouden? In dit leerblok verdiep je je in de digitale wereld van je leerlingen, om je bewust te worden van jouw rol en om alle kansen te benutten die deze digitale wereld je biedt in de klas!

De cloud: het concept

De cloud… heb jij er wel eens van gehoord? Als je digitaal werkt maak je er waarschijnlijk al gebruik van! Maar hoe sla je bestanden op in de cloud? En waar worden ze bewaard? En nog belangrijker: wat heb je er aan? In dit leerblok maak je kennis met het concept en de voordelen van werken in de cloud.

AVG: op school

Op school kom je dagelijks in aanraking met persoonlijke informatie van leerlingen, bijvoorbeeld adresgegevens, e-mailadressen en telefoonnummers. De nieuwe AVG-wetgeving schrijft voor hoe organisaties met persoonsgegevens om moeten gaan. Daar heeft iedereen die op school werkt mee te maken. In dit leerblok leer je wat jouw verantwoordelijkheden zijn.