Digitale geletterdheid

Wat houdt het nieuwe vakgebied digitale geletterdheid in en wat valt hieronder? Dit leer je allemaal tijdens het webinar Digitale geletterheid.

Rouw & werk

Zeg eens eerlijk, weet jij wat je het beste wel, en niet, kunt zeggen bij een collega met rouw? Hoe je iemand het beste helpt het leven weer vorm te geven? Want werk kan daar zeker aan bijdragen, mits je als manager en als collega’s weet wat te doen. Hoe te steunen. En welke valkuilen en fouten te vermijden.

Life events

Soms gebeuren er life events in iemands leven die onvermijdelijk ook impact hebben op het functioneren als werknemer. Zoals de overgang of het verlies van een dierbare. Dat betekent dat je daarmee te maken krijgt als werknemer, maar óók als collega, HR-professional en medezeggenschapsorgaan. CNV ontwikkelde hiervoor het webinar Life events.

Tools werk en overgang

De overgang kan veel impact hebben op het functioneren als werknemer. Dat betekent dat je daarmee te maken krijgt als werknemer, maar óók als collega, leidinggevende en HR-professional. CNV ontwikkelde daarom in samenwerking met Stichting Vuurvrouw de masterclass Tools werk en overgang. Zodat je kennis opdoet over de overgang en goed leert omgaan met werknemers in de overgang.

Advies voor je (G)MR

Ontdek onze eenmalige en terugkerende adviesmogelijkheden over zeggenschap, effectieve samenwerking en regelgeving voor de (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad, oftewel de (G)MR.

Menomanaspel + spelleider

CNV komt graag bij in de organisatie om het Menomanaspel te spelen. Door dit spel te spelen doe je kennis op over de overgang, doorbreek je bij jou op het werk het taboe erover en leer je wat je op het gebied van lifestyle kunt doen om overgangsklachten te verminderen of voorkomen.

Inzicht in de overgang

De overgang kan veel impact hebben op jouw functioneren op het werk. Uit een enquête van het CNV blijkt dat 60 procent van de vrouwen de combinatie overgang en werk zwaar vinden. Daarom ontwikkelde CNV in samenwerking met Stichting Vuurvrouw de workshop Inzicht in de overgang. Zodat je kennis opdoet over de overgang en tips krijgt om hiermee om te gaan op je werk.

Aandacht voor rouw op de werkvloer

CNV maakt zich hard voor een werkklimaat waar we eerst en vooral ook mens kunnen zijn. Want je privéleven parkeer je niet buiten de deur om vervolgens als medewerker onbezorgd naar binnen te stappen. Uit onderzoek van CNV blijkt dat er veel behoefte is aan kennis én praktische handvatten hoe om te gaan met een collega in rouw. Hierom is de training Aandacht voor rouw op de werkvloer ontwikkeld.

(G)MR wijziging schooltijden

Wil je als (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad meer weten over regelgeving van schooltijden? Omdat het schoolbestuur jullie mening peilt? In de training ‘wijzigen van schooltijden’ vertellen we waar je aan moeten denken als jouw onderwijsinstelling schooltijden wil wijzigen. De training is voor de hele (G)MR. Zowel online als op locatie.

Medezeggenschap AanZet (voor MR en GMR)

Wat wordt de richting van jouw MR of GMR? Wat vinden jullie belangrijk voor jullie school of stichting? Welke ontwikkelingen spelen er en wat betekent dat voor de medezeggenschap? Welke kennis en kunde bevinden zich in jullie team en hoe zet je die strategisch in? Met deze training kom je als MR of GMR aan zet.

Van werkdruk naar werkplezier

Een baan in het onderwijs is mooi, maar veeleisend. Te veel taken, te weinig tijd, loyaliteit naar leerlingen en studenten. En kom je wel voldoende toe aan de werkzaamheden die echt belangrijk zijn? Dat alles veroorzaakt soms gevoelens van werkdruk of stress. In deze training leer je zowel om te gaan met werkdruk, alsook duidelijk te krijgen waar je juist energie van krijgt.

OR: Werkdruk en verzuim

Een te hoge werkdruk kan grote gevolgen hebben. Zoals een een burn-out of overspannenheid. Zit je in de ondernemingsraad (OR) van jouw organisatie en zie je een te hoge werkdruk bij collega’s? In de training ‘de rol van de OR op werkdruk en verzuim’ leer je wat je als OR kunt doen aan werkdruk en verzuim. Zo kun je na de training goed voorbereid in gesprek met bestuurders. De training is geschikt voor alle sectoren.

OR: Samenwerken in medezeggenschap

Heb je ook weleens het gevoel dat de bestuurder jullie als OR niet begrijpt? Of dat jij niet snapt wat de bestuurder wil? Samenwerken met de bestuurder is nog niet zo makkelijk, maar wel heel belangrijk in medezeggenschap. Maar, hoe doe je dat? Je leert het in deze training op maat voor jouw ondernemingsraad.

OR: Reorganisatie & de rol van de OR

Een reorganisatie of fusie heeft vaak grote gevolgen voor je organisatie en je collega’s. Maar wat betekent het voor de OR? Wat mag, moet en kun je als OR allemaal doen? In deze op maat gemaakte training voor de hele ondernemingsraad helpen we jullie stap voor stap door het veranderproces heen. Zodat jullie als OR beter feedback en advies kunnen geven over de veranderplannen en er het beste voor de organisatie en je collega’s uit kunnen halen.

OR: Partnerschap

Vinden jullie de communicatie met het bestuur soms lastig? Of roept het toepassen van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) vragen op? Het werk van een ondernemingsraad is een uitdaging, en niet altijd even eenvoudig. En soms lukt het niet altijd meteen om als OR een hechte eenheid te zijn. Herkenbaar? Ontdek ons OR Partnerschap.

OR: Onderhandelen

Als ondernemingsraad beslis je mee over belangrijke onderwerpen in jouw organisatie. Daar hoort ook onderhandelen bij. Zo kun je de wensen meenemen van collega’s én in gesprek blijven met bestuurders. Hebben jullie als ondernemingsraad het gevoel dat jullie te veel toegeven aan bestuurders? Dan is de training onderhandelen als ondernemingsraad echt iets voor jullie.

OR: Medezeggenschap AanZet

Wil je graag de werkwijze van jullie ondernemingsraad (OR) helder krijgen? Om proactief jullie organisatie bij te staan en verder te helpen? Dan is de training OR: Medezeggenschap AanZet iets voor jullie. Ontdek waarom.

OR: Maatwerk en modules

Blijven leren is belangrijk, zodat je als OR goed blijft samenwerken. Met ons trainingsprogramma op maat voor jouw OR bepalen jullie zelf waar je mee aan de slag gaat. Kies bijvoorbeeld zelf een aantal trainingen om te combineren. Of laat ons je helpen met een vrijblijvend advies voor een trainingsprogramma op maat op basis van jullie wensen.