Workshop Loopbaan­gesprekken van dossier naar dialoog

Gesprekken met leerlingen over hun profiel- of studiekeuze zijn erg belangrijk, maar ook tijdrovend. In deze workshop leert u hoe u met weinig tijd toch effectieve vragen kunt stellen waardoor u leerlingen goed op weg helpt. Daarnaast krijgt u tips over het stellen van de juiste vragen en andere gesprekstechnieken.

Voor wie
Mentoren, decanen en verder iedereen op school die leerlingen begeleidt met loopbaanontwikkeling. Wij organiseren de workshop bij jou op school.

Regelmatig organiseren wij een verkorte online versie van deze workshop waarvoor je je ook individueel kunt inschrijven. De eerstvolgende is op donderdag 24 november van 14:00 tot 16:30 uur.

De praktijk
De workshop maakt mentoren en decanen bewust van de belangrijke rol die zij hebben in een loopbaangesprek met leerlingen. Zo zijn aandachtig luisteren en de juiste vragen stellen veel belangrijker dan ‘zenden’ en adviseren. De deelnemers krijgen gesprekstechnieken aangereikt en oefenen daarmee in rollenspellen. Bij sommige van deze oefeningen wordt het loopbaandossier van Qompas ingezet. Van tevoren nemen we contact op met de deelnemers. We bespreken de specifieke situatie van de school en welke wensen er precies zijn met betrekking tot deze workshop. De inhoud van de workshop stemmen wij daarop af. Trainers houden ook rekening met verwachtingen van deelnemers tijdens de bijeenkomsten. Na afloop krijgen de deelnemers een certificaat.

Startdata en locaties

  • Op school datum in overleg1 bijeenkomst