Workshop begeleiden van profielwerkstukken (gratis)

Leerlingen begeleiden bij het PWS kent zijn lastigheden. In deze interactieve workshop gaan we in op enkele basisprincipes van het begeleiden en worden docenten zich meer bewust van hun mogelijkheden. Waarop ligt de focus in jouw begeleiding: het product (PWS-verslag) of het proces dat leerlingen doorlopen? Waar hebben leerlingen sturing op nodig, en wanneer kun je het meer loslaten? Hoe geef je daar vorm aan in je feedback? Met steun vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) kunnen we deze cursus kosteloos aanbieden.

Doelgroep

Docenten havo/vwo (van alle schoolvakken) die leerlingen begeleiden bij profielwerkstukken

Toegangseisen

Je begeleidt in 2022 één of meerdere leerlingen bij het profielwerkstuk.

Tijdsinvestering

Er is één bijeenkomst van 3 uur. Er is geen voorbereiding nodig.

Locatie

De workshops vinden online plaats in MS Teams.

Prijs

Deelname is gratis. De workshop wordt gefinancierd vanuit de NPO-gelden die de Universiteit Utrecht heeft ontvangen om het onderwijsveld te ondersteunen. We willen zoveel mogelijk scholen de kans bieden om mee te doen. Daarom kunnen per school maximaal twee begeleiders deelnemen.

Data en aanmelden

De workshop wordt vijf keer aangeboden:

Dinsdag 15 maart (14.00-17.00 uur)
Maandag 4 april (14.00-17.00 uur)
Dinsdag 24 mei (14.00 – 17.00 uur)
Dinsdag 7 juni (14.00-17.00 uur)
Dinsdag 20 september (14.00-17.00 uur)

NPO-gelden

Deze workshop wordt gefinancierd vanuit de NPO-gelden die de Universiteit Utrecht heeft ontvangen om docenten en leerlingen extra te ondersteunen bij de overgang naar de universiteit. Het aantal beschikbare plekken is beperkt. Omdat we zoveel mogelijk scholen de kans willen bieden om mee te doen, kunnen per school maximaal twee begeleiders deelnemen. Is er behoefte om meer begeleiders te scholen, neem dan contact met ons op.