Studiesucces en tussenjaar: help leerlingen en ouders op weg

Kansen voor een goede (studie)loopbaan kunnen worden vergroot in een tussenjaar. Veel geld en reizen zijn hiervoor niet per se nodig. Maar aan een tussenjaar zijn risico’s verbonden. Het is belangrijk dat leerlingen en ouders hierin goed geïnformeerde keuzes kunnen maken. En dat is waar jij als LOB’er om de hoek komt kijken!
In deze eendaagse training leer je hoe je wetenschappelijk onderbouwde en onafhankelijke informatie over de kansen, mogelijkheden en risico’s van een tussenjaar kunt integreren in het LOB-beleid van jouw school.

Voor wie?

  • Decanen, LOB-coördinatoren en mentoren in het havo en vwo
  • Studieloopbaanbegeleiders en loopbaancoaches in het mbo
  • De training is ook interessant voor decanen, lob-coördinatoren en mentoren uit het vmbo, wanneer zij over een bepaalde leerling in contact gaan met een leerplichtambtenaar over een mogelijk tussenjaar.

Datum van deze training

Mogelijkheid 1: 8-6-2023

Mogelijkheid 2:16-5-2024

Programma

Tijdens deze training leer je in 1 dag hoe je wetenschappelijk onderbouwde en onafhankelijke informatie over de kansen, mogelijkheden en risico’s van een tussenjaar kunt integreren in het LOB-beleid van jouw school.

Resultaten

  • Je hebt informatie en tools om leerlingen en ouders op een leuke en eenvoudige manier aan het denken te zetten
  • Je weet wat er nodig is om succesvol te gaan studeren in het hoger onderwijs, welke kansen en mogelijkheden een tussenjaar hiervoor biedt en welke risico’s hieraan verbonden zijn.
  • Je kunt leerlingen die na hun eindexamen een tussenjaar willen nemen individueel of groepsgewijs helpen om dit zo in te richten dat dit hun kans op studiesucces in het hoger onderwijs vergroot. En je kunt hen helpen om de hierbij benodigde steun te krijgen van hun ouders.
  • Je kunt op jouw school hierover zelfstandig workshops geven aan groepen leerlingen en hun ouders.

Investering

De prijs voor deze training is €310,- voor leden van BiOND en €370,- voor niet-leden (juni 2023), of €625,- voor leden van BiOND en €775,- voor niet-leden (mei 2024).
BiOND is CRBKO geregistreerd en kan deze trainingen vrij van BTW aanbieden.

Trainer

Danielle vogels

Al onze trainingen zijn ook te boeken als maatwerk training: vraag hier meer informatie aan.

Vragen of aanmelden?

Het Academie-team staat voor je klaar om vragen te beantwoorden of om je te helpen bij je aanmelding. Neem contact met ons op via academie@biond.nu, vul het contactformulier in of bel naar 030 – 760 9 760 (maandag t/m donderdag).

Startdata en locaties

  • Utrecht 16 mei. 20241 bijeenkomst€ 775€ 625korting voor leden