Seksualiteit & #METOO in de klas: Stel een leerlijn seksualiteit op voor jouw school

Onderwerpen zoals porno, #metoo en andere thema’s binnen seksualiteit spelen veel onder leerlingen. Niet iedere school heeft de kennis en kunde in handen om deze onderwerpen ook voldoende bespreekbaar te maken in de klas. Daarnaast ligt de aandacht voor deze onderwerpen vaak bij verschillende vakken: biologie, maatschappijleer, filosofie maar ook breder binnen de mentorlessen of burgerschap. In deze bijeenkomst willen we met verschillende docenten aan de slag gaan om deze thema’s op school meer bespreekbaar te kunnen maken en ook een start te maken met een leerlijn seksualiteit.

Doel & resultaat

Docenten krijgen casuïstiek en lesideeën aangereikt over het thema seksualiteit. Kiki Varekamp vertelt bijvoorbeeld over haar lessenreeks ‘Seks, drugs en rock & roll’. Marjolein Hottentot laat de docenten met elkaar in gesprek gaan over verschillende thema’s aan de hand van haar spel: Seks-is-meer-Ganzenbord. Doel van de bijeenkomst is om ook een start te maken met een doorlopende leerlijn seksualiteit voor op jouw school.

Programma:

14:00 – 14:15    Inloop

14:15 – 14:35    Welkom en opening

14:40 – 15:25    Workshopronde 1

15: 25 – 15:40   Pauze

15:40 – 16:25    Workshopronde 2

16:30 – 17:30    Start maken met doorlopende leerlijn voor jouw school o.l.v. Diana Machielse en Kiki Varekamp

17:30 – 18:00    Plenair afsluiten door kort ideeën delen + borrel

18:00 – 19:00    Diner voor deelnemers die mee willen eten

Workshops:

  • Kiki Varekamp over lessenreeks ‘Seks, drugs en rock & roll’
  • Marjolein Hottentot over haar spel: Seks-is-meer-Ganzenbord
  • Meer workshops volgen

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 7 juni van 14:00 tot 18:00 uur in Leiden of Den Haag. Het is ook mogelijk om mee te eten om 18 uur. De bijeenkomst is overstijgend en kan voor alle schoolvakken interessant zijn.

Kosten

Voor partners van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-partnerscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €115 voor een eendaagse nascholing en €235 voor meerdaagse nascholingen zoals PLG’s. De kosten worden bij uw school in rekening gebracht.

Startdata en locaties

  • 7 jun. 20231 bijeenkomst€ 115