Rekencoördinator

Heb jij ervaring en affiniteit met rekenen en wiskunde? Wil je op je school een voortrekkersrol spelen in het bewaken en bevorderen van het rekenonderwijs? Kies dan voor de post-hbo-opleiding Rekencoördinator in Zwolle. Je leert het beleid en de kwaliteit van het reken- of wiskundeonderwijs op jouw school te verbeteren. En je collega’s te enthousiasmeren voor nieuwe ontwikkelingen en materialen. In 9 maanden leiden we je op tot rekencoördinator.

Wat ga je doen?

Je volgt 16 dagdelen
Voornamelijk fysiek op de Campus in Zwolle.

Zo zit jouw post-hbo in elkaar

In de post-hbo-opleiding Rekencoördinator leer je hoe je de kwaliteit van het reken- en wiskundeonderwijs op jouw school verbetert. En daar begin je al mee tijdens de opleiding.

Studielast

De totale studiebelasting is ongeveer 300 uur. Die besteed je aan contacttijd (50 uur) en aan zelfstudie, je portfolio en praktijkopdrachten (250 uur).

Certificaat

Je bouwt een portfolio op met uitwerkingen van praktijkopdrachten en de ontwikkeling van het rekenonderwijs op je school. Na een positieve beoordeling van dit portfolio en de feedback van je docent(en), ontvang je het post-hbo-certificaat Rekencoördinator van CPION (Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland).

Waarmee ga je aan de slag?

We behandelen tijdens de post-hbo-opleiding Rekencoördinator de volgende thema’s:

  1. Eigen gecijferdheid, in je rol van rekencoördinator
  2. Vakdidactiek: rekenvaardigheid, vakmatige beheersing en diagnostische vaardigheden
  3. Coachen: communicatie en collegiale consultatie
  4. Beleid: vernieuwend denken, stimuleren tot vernieuwing, analyseren van een onderwijssituatie en voorbereiden beleid

In de eerste helft van de opleiding bouw je je persoonlijke competenties uit. In de tweede helft blijven gecijferdheid en vakdidactiek belangrijke onderwerpen, maar we betrekken ze nu op collegiale consultatie en het rekenbeleid.

Is de post-hbo iets voor jou?

De post-hbo-opleiding is interessant voor je als je als leraar op een basisschool werkt en ervaring en affiniteit hebt met rekenen en wiskunde. Na afloop kun je een voortrekkersrol spelen in het bewaken en bevorderen van het rekenonderwijs.

Jouw schooldirectie moet je in staat stellen om de opleiding te volgen, een rekenbeleidsplan te maken en activiteiten uit te voeren die horen bij de taak van rekencoördinator. Daarom houden we een intakegesprek waarbij ook jouw directeur aanwezig is. De intakes worden in overleg (met de schoolleider) gepland. Elk gesprek duurt 30 minuten.

Wat kost de post-hbo?

Je betaalt € 2.595,- voor de hele post-hbo. Elk jaar indexeren wij de prijzen voor onze cursussen en post-hbo opleidingen op 1 januari. De prijzen stijgen dan tussen 1 tot 5 procent. Meld jij je aan vóór 1 januari dan geldt de huidige prijs.

Wil je deze post-hbo-opleiding straks incompany aanbieden als bedrijf of instelling? Dat kan! Voor meer informatie kun je klikken op de knop ‘stel een vraag’.

Startdata en locaties

  • Zwolle 1 okt. 202316 bijeenkomsten€ 2595
  • Op school datum in overleg