Pedagogiek

Je werkt in het onderwijs. Of in de jeugdzorg, welzijn, kinderopvang of in een ander pedagogisch werkveld. Daarin wil je jezelf ontwikkelen. Een betere professional worden. Misschien stappen zetten in je loopbaan. En dat niet alleen. Je hebt ook de overtuiging dat dingen anders, béter kunnen. Maar hoe? Als je blijft vasthouden aan gevestigde normen en systemen, zal er waarschijnlijk weinig veranderen. Mee eens? Dan is onze Master Pedagogiek precies wat je zoekt.

Studieprogramma Master Pedagogiek

De Master Pedagogiek richt zich op pedagogische professionals die zich willen ontwikkelen en die verandering in beweging willen zetten. Ook de pedagogisch professional is een schakel in de keten van vaak complexe vraagstukken. En daarmee misschien ook wel onderdeel van het probleem (én de oplossing). De Master leert je vanuit verschillende invalshoeken naar situaties te kijken en je analyses om te zetten naar beleid. Je ontwikkelt je tot een praktische veranderaar met robuuste wetenschappelijke bagage.

Studieopbouw in het kort

De pedagogisch professional: speler in het spel
De Master Pedagogiek is gebaseerd is op verandering van binnenuit. Ook jij als professional bent, ben je een schakel in de keten van vaak complexe vraagstukken. Een speler in het spel. En daarmee misschien ook wel onderdeel van het probleem (én de oplossing). Hoe onbevangen kijk je naar situaties, knelpunten, probleemgevallen? Welke verbeterkansen zie je? Durf je daarvoor de bestaande norm los te laten, vertrouwde benaderingen op losse schroeven te zetten en samen met je collega’s te beslissen wat de nieuwe norm zou moeten zijn?

Eerst de praktijk, dan de wetenschap
Waar traditionele opleidingen beginnen bij de academische kennis en dit daarna projecteren op de praktijk, doe jij dit nu andersom. Je start bij de praktijk: wat heb je van je praktijk geleerd, en hoe neem je deze inzichten vervolgens op in pedagogisch-wetenschappelijke methodieken zodat ze voor alle collega’s inzichtelijk en toepasbaar worden.

Je wordt een praktische veranderaar
De Master Pedagogiek maakt een praktische veranderaar van je met robuuste wetenschappelijke bagage. In kleine groepen, met intensieve begeleiding van je docent, behandel je cases uit onder meer je eigen praktijk. Je leert daar op andere manieren naar te kijken. Vanuit verschillende invalshoeken. Je ontwikkelt je door te dóén, door te experimenteren en te reflecteren. De master leert je onder andere ook hoe je analyses omzet naar beleid. Met jou als de professional die de verandering en vernieuwing aanstuurt.

Toelatingseisen Master Pedagogiek

Je kunt de masteropleiding Pedagogiek volgen als je aan onderstaande toelatingseisen voldoet:

Je beschikt over een bachelordiploma van een opleiding in het pedagogisch of een daaraan verwant domein (waaronder onderwijs).

Je hebt minimaal één jaar werkervaring. De opleiding is een post-experience master en biedt verbreding binnen het eigen beroep. Werkervaring is een belangrijk criterium om de opleiding op voldoende niveau te kunnen volgen.

Je bent vanuit je werkplek op hbo-niveau in een professionele omgeving vrij om praktische opdrachten uit te voeren. Je leidinggevende en/of andere directe collega’s in je team faciliteert en ondersteunt jou daarin.

Je beschikt over voldoende tijd om deze intensieve opleiding te combineren met je werk (de opleiding vraagt tenminste 28 studiebelastingsuren per week).

Je bezoekt een (online) Open Dag of Avond als onderdeel van de verplichte intake. Tijdens die intake willen we je graag ontmoeten en met elkaar wederzijdse verwachtingen verhelderen en afstemmen. Daarna stuur je je cv ten behoeve van je verzoek tot inschrijving in.

Praktische informatie

Start september 2023

Donderdag 7 september 2023.

Duur opleiding

Twee jaar

Lesdagen

Donderdag, 18.00 – 22.00 uur

Kosten

Collegegeld 2023-2024: € 2.314

Overige kosten

Boeken: ongeveer € 500, gedurende de hele opleiding.

Startdata en locaties

  • Amsterdam 7 sep. 2023€ 2314per jaar

Snel naar

inschrijven
Onderwijstypes
Onderwerpen