Moedertalen omarmen in je klas

Taal is onderdeel van cultuur en daarmee onderdeel van je identiteit. Moedertaal is de taal die het dichtste bij het gevoel zit. In de moedertaal huilen, praten, fantaseren en lachen we. Moet je moeilijke dingen doen? Dan denk en praat je het liefste in je moedertaal! Het omarmen van moedertalen in de klas biedt meertalige kinderen daarom ruimte om zich te ontwikkelen. Wat betekent dit voor jouw rol als leerkracht?

Marije Hoogland is onderwijsadviseur en taal-leesspecialist en Ferdau Terpstra onderwijsadviseur gespecialiseerd in NT2 en meertalig onderwijs. In hun dagelijks werk zijn ze veel met de rol van de leerkracht en de ontwikkeling van meertalige kinderen bezig. In dit webinar gaan ze het daar over hebben.

De Nationale Onderwijsweek

Ieder jaar viert de Stichting Nationale Onderwijsweek in de eerste week van oktober de kracht en pracht van het onderwijs. Met de Nationale Onderwijsweek geven zij het onderwijs en al haar professionals een podium om het moois dat er in de sector gebeurt te delen en erover in gesprek te gaan. Cedin is ook trots op alle mooie ontwikkelingen op scholen en daarom zijn wij vriend van de Nationale Onderwijsweek. Met dit webinar dragen we graag bij aan het programma rondom het thema van dit jaar: ‘De taal van het hart’.

Startdata en locaties

  • Online 4 okt. 20231 bijeenkomstGratis