Groepsdynamica in de klas – po

Over groepsvorming, stoorzenders en sociale veiligheid

Lesgeven in een onrustige groep vraagt veel van jou als leerkracht. Er wordt verwacht dat je adequaat reageert op pestgedrag, zelfbepalend gedrag en leerlingen die continu op elkaar reageren. Welke invloed heb jij op de dynamiek in je groep? En hoe betrek je al je leerlingen bij het creëren van een veilig klimaat in de klas? 

Zet in op een positieve groep!

Tijdens dit congres worden onder meer de volgende vragen beantwoord: 

  • Welk leerkrachtgedrag past bij welke ontwikkelingsfase van je leerlingen? 
  • Hoe ga je om met ‘meidenvenijn’ en ‘alphamannetjesgedrag’ in de groep? 
  • Hoe creëer je sociale veiligheid tijdens buitenspel en in de pauze? 

EXTRA: Ontvang gratis de e-learningmodule ‘Groepsdynamica in de eerste schoolweken (po)’ ter voorbereiding op het congres. 

Wat deelnemers zeggen

Erg interessante dag gehad. Veel geleerd over groepsdynamica in het PO. De sprekers waren creatief en konden mij van begin tot einde boeien. – AukjeErg inspirerende dag. Ondanks mijn leeftijd (64) toch nog toepasbare zaken gezien. – StenMooie afwisseling tussen praktische voorbeelden en theoretische onderbouwing. Gelijk materiaal om morgen in de les toe te passen! – Bas SchepersDit was een zeer nuttige dag die ik zeker aanraad aan alle collega’s. Ik heb er veel praktische en bruikbare tips aan overgehouden. – Barbara KInhoud van de presentaties is zeer herkenbaar en geeft de dagelijkse lespraktijk treffend weer. –

Startdata en locaties

  • 31 jan. 2023Utrecht€ 445
Onderwijstypen
Functiegroepen