Bouwcoördinator PO/teamleider VO

Sta je in het basisonderwijs voor de klas en ambieer je een functie als (bouw)coördinator? Of werk je in het voortgezet onderwijs en wil je als teamleider aan de slag? Dan is de post-bachelormodule Bouwcoördinator PO/Teamleider VO wat voor jou.

Tijdens de post-bachelormodule Bouwcoördinator PO/Teamleider VO ga je aan de slag met je eigen vragen, visies, taken, verantwoordelijkheden, vaardigheden, kwaliteiten en competenties. Je eigen werkplek is het uitgangspunt voor de opleiding.

Handig om te weten

Lesdata: Maandag 4 september 2023 van 19.00 – 22.00 uur

Studie-investering: Totale studiebelasting 420 uur

Kosten: € 1650 (vrij van btw)

Deelnemers: 15 – 25

Locatie: Padualaan 97 Utrecht , Incompany

Diploma: Post-bachelordiploma geaccrediteerd door Stichting post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland – CPION

Opleidingsinhoud

Je eigen vragen, taken, kwaliteiten en competenties staan centraal tijdens deze opleiding. Je doorloopt vier modules en woont leerteambijeenkomsten bij.

Programma

Je doorloopt vier modules:

 • Module 1: Visie, organisatiestructuur en organisatiecultuur
 • Module 2: Communicatie
 • Module 3: Betrokkenheid, reflectie en feedback
 • Module 4: Management en leiderschap

NB. Deze opleiding is tot nu toe elk jaar van start gegaan. Mocht het in de toekomst een keer anders lopen en je hebt voor dat jaar al modules ingekocht, dan krijg je uiteraard de mogelijkheid om deze te volgen en af te ronden.

Onderwijsvorm

Tijdens de vier modules woon je twaalf bijeenkomsten bij, neem je deel aan feedback- en feedforwardgesprekken, voer je opdrachten uit op de werkvloer en doe je huiswerk-opdrachten.

Leerdoelen

Je leert je collega’s beter begrijpen; daardoor is het gemakkelijker om hen te enthousiasmeren en te stimuleren. Daarnaast verdiep je je in de taken, rollen en verantwoordelijkheden en ontwikkel je je communicatieve vaardigheden. Je komt te weten hoe je kwaliteit kunt meten en constant kunt verbeteren.

Toelating

Om deel te kunnen nemen dien je werkzaam te zijn in het primair of voortgezet onderwijs en dien je minimaal in het bezit te zijn van een educatieve bachelor- opleiding.

Docenten

drs. Tjerk de Boer

Tjerk de Boer is als opleider werkzaam aan Hogeschool Utrecht, voor post-hbo-opleidingen voor middenmanagement, kwaliteitszorg, klassenmanagement, kritisch denken, argumenteren en betogen, opleiding voor zij-instromende leraren, en opleidingen voor schoolopleiders. Sinds 2017 geeft dhr. de Boer trainingen over het concept ‘Begeleid Uitdagend Onderwijs’.

Na deze opleiding

Je komt na deze post-bachelormodule goed als (bouw)coördinator in het basisonderwijs of teamleider in het voortgezet onderwijs uit de verf.

Competenties

Als bouw(coördinator) of teamleider kun je een uitdagende en stimulerende leeromgeving creëren. Daarvoor moet je goed kunnen plannen, samenwerken en organiseren. En een dosis creativiteit komt je ook van pas.

Arbeidsmarkt

Je kunt als (bouw)coördinator terecht in het basisonderwijs en als teamleider in het voortgezet onderwijs.

Overige informatie

Relatie met de huidige werksituatie

Je maakt tijdens deze post-bacheloropleiding vaak opdrachten op de werkvloer. Het is daarom nodig dat je in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs werkt en dat je binnenkort als (bouw)coördinator of teamleider aan de slag wilt gaan.

Waarom Bouwcoördinator PO/Teamleider VO bij de HU?

 • Kom verder in je carrière

  De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

 • Docenten uit de praktijk

  De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.

 • Krijg begeleiding die werkt

  Jouw groei als student staat voorop, daarom steekt de HU veel tijd en energie in begeleiding en advies.

Startdata en locaties

 • Op school datum in overleg