Bijeenkomst kennisgroep ICT

Op dinsdag 11 april is de bijeenkomst van de Kennisgroep ICT gepland. Deze bijeenkomst zal fysiek plaatsvinden. Kennisnet, de PO-Raad en Samen Deskundiger Nederland nodigen we u graag uit van 11.00 tot 16.00 uur om uw expertise en ervaringen te delen en elkaar te inspireren.

Programma

Plenaire opening over de laatste ontwikkelingen van de invoering van digitale geletterdheid door Nadia Demaret

  • Jouw school digitaal veilig met het Normenkader IBP – door Chris Zintel en Evie-Janne van Noorel van Kennisnet
    Sinds de AVG hebben schoolbesturen veel aandacht voor de privacy van leerlingen en medewerkers. Maar hoe goed hebben we de beveiliging van gegevens en systemen eigenlijk op orde? Zijn we voorbereid op een hack, of op kleinere beveiligingsongelukken? Aan de hand van het Normenkader IBP nemen we u mee langs verschillende facetten van digitale veiligheid en laten we zien dat dit niet alleen een verantwoordelijkheid voor de ict-afdeling is. Ook geven we inzicht in hoe u de komende tijd aan de slag kunt met digitale veiligheid in jouw schoolbestuur.
  • Hoe kan een leraar generatieve AI zoals ChatGPT gebruiken? – door het innovatieteam van Kennisnet
    ChatGPT is een veelbesproken technologie. Moet het onderwijs het gebruiken? Verbieden? Of misschien een beetje van beide? In deze interactieve sessie bespreken en duiden we de technologie in de context van generatieve AI: systemen die zelfstandig content genereren. Tekst, maar ook plaatjes en zelfs video en geluid. Jullie worden bijgepraat, gaan zelf aan de slag en nemen een concreet actieplan mee de school in.
  • Vakintegratie: wereldoriëntatie en digitale geletterdheid – door Erwin Savelsbergh, Paula Bonekamp en Geertje Damstra
    In deze workshop geven we een aantal concrete voorbeelden van vakintegratie, waarbij we wereldoriëntatie en digitale geletterdheid met elkaar verbinden. Verder kijken we naar manieren waarop scholen deze vakintegratie kunnen vormgeven met behulp van hun eigen methode, thema’s of projecten. Door vakintegratie kan digitale geletterdheid een zinvolle plek krijgen in het onderwijs zonder dat het een apart vak wordt.

Wanneer: dinsdag 11 april 2023

Hoe laat: 11:00 – 16:00 uur

Waar: Marienhof, Amersfoort – Kleine Haag 2, Amersfoort

Kosten: gratis

Startdata en locaties

  • Amersfoort 11 apr. 20231 bijeenkomst