Bewegend leren is goed voor de variatie en motivatie van leerlingen en is uitstekend in te zetten tijdens de rekenles. Er zijn talloze werkvormen te bedenken voor bewegend rekenen, maar hoe zorg je ervoor dat het meer oplevert dan een leuke extra tijdens de les? Tijdens deze webinar leer je hoe je doelgericht met bewegend rekenen aan de slag kunt gaan, zodat de leerwinst zo optimaal mogelijk is.
Leren en bewegen kan heel goed samen. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat bewegend leren goed is voor de variatie en motivatie, dat het een positieve werking heeft op het aanmaken van nieuwe verbindingen binnen de hersenen én dat het goed is voor het welbevinden.
Maarja… Waar begin je nu eigenlijk? Heb je een leuke beweegactiviteit in je hoofd en pas je daar je lesdoel in? Of kijk je vanuit lesdoelen en de fases van het hoofdfasemodel?
Tijdens deze webinar vertellen we je meer over het hoe en waarom van bewegend leren én maken we meteen een vertaalslag naar de praktijk. Neem daarom je eerstvolgende rekenles mee en pas de kennis nog tijdens het webinar toe!
Na het volgen van deze webinar:
- weet je wat bewegend leren is en welke invloed het heeft op de hersenen en het welbevinden;
- kun je de juiste werkvormen voor bewegend rekenen koppelen aan de lesdoelen;
- weet je hoe je een rekenles met daarin werkvormen voor bewegend leren het beste op kunt bouwen;
- weet je hoe je variaties kunt maken met je materialen, zodat je niet eindeloos bezig bent om nieuwe materialen te ontwikkelen;
- heb je jouw eerst volgende rekenles met bewegend leren werkvormen al klaar!
Na afloop van het webinar ontvang je een overzicht met werkvormen die je binnen én buiten kunt gebruiken voor bewegend rekenen.
Dit webinar is bedoeld voor leerkrachten van groep 3 t/m 8, die nog weinig bekend zijn met bewegend rekenen en hun didactisch repertoire willen uitbreiden.