Wapenbezit, van een keukenmes tot aan een vuurwapen, komt steeds meer voor in Nederland, het is dus waarschijnlijk dat je er mee te maken krijgt. Wapenbezit bij leerlingen is voor elke leraar een uitdagende situatie. Er is altijd veel risico dat jij zelf of leerlingen gewond raken. Het is niet gek als je zelf ook bang wordt of in paniek raakt. Gezien wapenbezit onder jongeren wel toeneemt, besteden veel scholen hier ook aandacht aan. Zoals scholing van medewerkers hoe zij om kunnen gaan als de situatie uit de hand (dreigt) te lopen. Maar ook wat je in de aanloop er naartoe kunt doen, wat zijn opvallende signalen om op te merken?  

Meer weten over veiligheid en wapenbezit? Bekijk ons aanbod! 

Sociale veiligheid in het onderwijs: hoe geef je daar vorm aan binnen de school?  

Wat doet jouw school om een sociaal veilige plek te creëren voor medewerkers én leerlingen? Sociale veiligheid en pesten worden vaak in één adem genoemd, maar het gaat veel verder dan dat. Het draait om preventie, helder beleid, sturing, monitoring, en treffende maatregelen. Sociale veiligheid op de werkvloer is net zo belangrijk als een sociaal […]

Deze 3-daagse training is gericht op vaardigheden om bij de meest voorkomende calamiteitssituaties direct te handelen. Dus meteen kunnen optreden, de juiste hulp inschakelen (intern crisisteam, politie, hulpdiensten) en indien nodig (via collega’s en/of BHV’ers) leerlingen en andere aanwezigen in veiligheid te brengen.

Van TikTok tot AI: Zo maak jij jouw klas digitaal slim!

De digitale wereld ontwikkelt zich razendsnel, daarom zijn er door SLO voor het eerst (concept)kerndoelen voor digitale geletterdheid vastgesteld. Als leerkracht kun jij je leerlingen helpen om hierin mee te groeien. In dit artikel leggen we de veranderingen uit en delen we vier praktische tips om jouw klas digitaal slim te maken!