Wapenbezit, van een keukenmes tot aan een vuurwapen, komt steeds meer voor in Nederland, het is dus waarschijnlijk dat je er mee te maken krijgt. Wapenbezit bij leerlingen is voor elke leraar een uitdagende situatie. Er is altijd veel risico dat jij zelf of leerlingen gewond raken. Het is niet gek als je zelf ook bang wordt of in paniek raakt. Gezien wapenbezit onder jongeren wel toeneemt, besteden veel scholen hier ook aandacht aan. Zoals scholing van medewerkers hoe zij om kunnen gaan als de situatie uit de hand (dreigt) te lopen. Maar ook wat je in de aanloop er naartoe kunt doen, wat zijn opvallende signalen om op te merken?  

Meer weten over veiligheid en wapenbezit? Bekijk ons aanbod! 

Duurzame inzetbaarheid: het fundament voor een sterke onderwijspraktijk

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker. De essentie van duurzame inzetbaarheid in het onderwijs. Misschien denk je wel: Waarom zou ik als leidinggevende, geconfronteerd met het lerarentekort, tijdgebrek en beperkte middelen, prioriteit geven aan duurzame inzetbaarheid? Is dit niet wéér een modewoord in een zee van onderwijstrends? In dit artikel leggen we uit waarom duurzame inzetbaarheid juist cruciaal is voor het behoud van vitaal en gelukkig personeel! Lees hier verder.

In de cursus die FiAC ontwikkeld heeft, wordt concreet behandeld wat er allemaal nodig is voor het veilig werken praktijklokalen en schoolwerkplaatsen. Het gaat daarbij niet alleen om feiten en regels, maar ook om gedragsbeïnvloeding waardoor studenten/ leerlingen zich bewuster opstellen ten aanzien van hun eigen veiligheid.

Het belang van soft skills: welke heb je nodig in het onderwijs?

Je bent een schoolleider met passie voor je vak en je bent een expert in je vakgebied. Maar wat maakt jou nu een effectieve leidinggevende? Het antwoord is: soft skills. Wist je dat deze vaardigheden onmisbaar zijn om succesvol te zijn in je werk? Kom te weten welke soft skills je nodig hebt en hoe […]