Je wil je leerlingen zoveel mogelijk meegeven. Je bent immers niet voor niets leraar geworden. Toch kan het met de vele impulsen en prikkels in de samenleving lastig zijn om je klas te motiveren en hun aandacht vast te houden. Het is dus belangrijk dat je als leraar de juiste gereedschappen hebt op het gebied van spreek- en presentatievaardigheden om ervoor te zorgen dat je klas graag naar je luistert en jouw lesstof maximaal opneemt. Het gaat dan niet om wat je zegt maar ook juist om hóé je het zegt. Denk bijvoorbeeld aan je stemgebruik en lichaamstaal, maar ook aan authenticiteit en autoriteit.  

Aan de slag met spreek- en presentatievaardigheden? Bekijk ons aanbod

Hoe ouderbetrokkenheid je helpt om een betere leraar te worden

Als leraar weet je hoe belangrijk het is om jezelf voortdurend te ontwikkelen en bij te scholen. Je wilt immers eigentijds en kwalitatief onderwijs bieden aan je leerlingen. Maar wist je dat je daarbij ook een beroep kunt doen op de ouders van je leerlingen?

Tijdens de workshop “Schriftjes schrijven” krijg je praktische ideeën en richtlijnen mee die het schrijven voor je vergemakkelijken én voor een interessantere en inhoudelijker overdracht zorgen.

De toekomst van toetsen

Met het digitaal afnemen van examens en toetsen zou het proces efficiënter en makkelijker moeten zijn. Met Digitale Leerlingvolgsystemen (DLVS) kan de ontwikkeling van de leerlingen over een langere periode worden bijgehouden in één overzicht. Maar waar moet je als leraar extra rekening mee houden? Hoe ziet de toekomst van deze digitale systemen eruit? Zorgt […]