Persoonlijke Ontwikkeling

Het onderwijs is een dynamisch proces. Zoals leerlingen in ontwikkeling zijn, zo blijf jij je als professional jezelf ook persoonlijk ontwikkelen. Als professional in of buiten de klas, maar natuurlijk ook jij als persoon.

“Waar er één lesgeeft, leren er twee”

Of in het onderwijs met een klas van dertig kinderen: waar er één lesgeeft, leren er éénendertig

Zelfbewustzijn

Persoonlijke ontwikkeling ontstaat door zelfbewustzijn. Door te kijken naar jezelf:
Wie ben ik? Wat doe ik? Wat zijn mijn talenten?
Waar word ik blij van? Waar wil ik meer van?
Is er een specialisme wat mij aanspreekt?
Of misschien ook wel, wat mag bij mij nog groeien?

Persoonlijk ontwikkelplan (POP)

Persoonlijke leerdoelen kunnen vastgelegd worden in een Persoonlijk ontwikkelplan (POP). Hierin reflecteer je ook op de zeven competenties die van een leerkracht gevraagd worden (lees hier eventueel meer over de competenties voor het PO, en hier voor het VO/MBO). Een POP biedt inzicht waarmee er mogelijk ook ruimte (tijd en financiën) gemaakt kunnen worden voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Ontwikkel en groei

Ontwikkel en groei als persoon én als professional. Door jezelf persoonlijk te blijven ontwikkelen, kun je onder andere (meer) passie, kwaliteit en geluk uit je werk halen. Jouw groei kan ook weer inspiratie zijn voor anderen om je heen.

Meer weten over persoonlijke ontwikkeling?

Bekijk de onderstaande opleidingen en boeken. 

BLOG

Week van de Lentekriebels

Het is de Week van de Lentekriebels. Wat het thema dit jaar inhoudt en welke opleidingen en boeken je hierover op oo.nl kunt vinden, lees je

We hebben meer leuke blogs over dit onderwerp

Even een momentje zen

Even een momentje zen op school. Volgens Janet van Essen is mindfulness heel goed in te passen tijdens, tussen en na je lessen. Lees hoe.