Faalangst in de les

In iedere klas zitten gemiddeld drie leerlingen die last hebben van faalangst. Ondanks voldoende capaciteiten presteren ze onder hun niveau. De avond voor het proefwerk of […]

Faalangst en ouders

Beschrijving van wat faalangst is en hoe je het als ouders kunt herkennen. Ouders kunnen kinderen ondersteunen door huiswerkbegeleiding, het scheppen van een veilig klimaat, evenwichtige […]

BijzonderWijs

Dit boek geeft een overzicht van wat u kunt signaleren in het gedrag van een bijzondere leerling en geeft u tips die u helpen voorkomen dat […]

  • CPS
  • ISBN: 9789065086136
  • € 18.5
  • 18.5

Faalangst

Een praktische gids om faalangstige kinderen en hun ouders/leerkrachten, jongeren en volwassenen inzicht te geven in wat faalangst is en wat je ertegen kunt ondernemen.

Lefgasten voor studenten

Lefgasten voor studenten biedt hulp aan studenten die vanwege teveel studiestress gaan blokkeren en daardoor hun zelfvertrouwen en motivatie verliezen.

Ik kan het!

Over hoogbegaafdheid is al veel geschreven, evenals over faalangst. De combinatie echter, heeft nooit veel aandacht gekregen. De oorzaak en aanpak van de faalangst ligt bij deze kinderen net even anders dan bij gemiddeld begaafde kinderen. Daarom heeft Jessica van der Spek onderzoek gedaan, onder supervisie van het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek van de Radboud Universiteit en de European Council of High Ability naar deze combinatie. Dit heeft geleid tot twee uitgaven: een voor de ouders, leerkrachten, orthopedagogen en psychologen en een voor de kinderen zelf.

Je kunt het!

In Je kunt het! - een duidelijk, compact en positief boek - wordt een theoretisch kader geschetst voor de volwassenen rond het kind: wat is hoogbegaafdheid, wat is faalangst, hoe ontstaat faalangst bij hoogbegaafde kinderen en wat kun je thuis en op school doen om te helpen?

Het Ja-brein

In 'Het Ja-brein' geven Siegel & Bryson ouders goed toepasbare strategieën om negatief gedrag, agressie en angst bij te sturen, en om het vermogen van hun kind tot positief gedrag te vergroten.

Omgaan met FAALANGST op school

‘Omgaan met faalangst op school’ geeft je als leerkracht inzicht in de oorzaken ervan en laat je zien hoe je kunt afstemmen op de specifieke onderwijswijsbehoeften van een leerling met faalangst. Er worden verschillende praktische tools aangereikt om zowel de faalangst bij leerlingen te begrijpen als aan te pakken.

Zacht voor kleuren hard voor vlekken

Inleiding “Zacht voor kleuren, hard voor vlekken.” Deze slagzin afkomstig uit de wasmiddelenreclameis afgeschreven en stoffig. Maar na een wasbeurt weer frisgenoeg voor hergebruik. In 1954 […]

Effectiever leren met leerstrategieën

Onderzoek toont aan dat leerstrategieën een krachtig middel zijn om aan dat ideaal vorm te geven. Leerstrategieën zijn concrete manieren van leren: hiermee leren kinderen hoe ze moeten en kunnen leren. Zo leren ze met de strategie 'Jezelf kennen' welke taken bij hen passen en welke vaardigheden ze juist vaker moeten oefenen. Om zichzelf voor een taak te motiveren kunnen ze de strategie 'Het nut zien' inzetten.

Visuele informatieverwerking en leerproblemen

Kinderogen moeten leren zien. Kinderen leren veel op school, maar buiten de school leren ze nog meer. Bij hun doen en laten spelen de ogen een belangrijke rol. Dit boek maakt de rol van de visuele informatieverwerking voor het verwerken van informatie (leren) duidelijk. Hoe tekorten opsporen en hoe de conditie trainen?