Scholingsspecial

Lees de scholingsspecial voor schoolleiders in het voortgezet onderwijs. Vol inhoudelijke artikelen over ontwikkeling en leiderschap, tips en profielen van opleiders.

Thema’s en Taal

In dit boek staat het verbinden van wereldoriënterende thema’s en taalonderwijs in de groepen 5 t/m 8 centraal. Thema’s en Taal geeft hiervoor niet alleen de […]

Het spullenboek

Dit boek gaat over spullen. Materialen die je als (aankomend) onderwijsprofessional kunt gebruiken bij alle activiteiten in jouw groep. Het gaat over andere spullen dan je […]

Ja Boeien!

Hoe houd je de aandacht van studenten langer vast? Hoe kom je zelfverzekerd, authentiek en geloofwaardig over ? Hoe behoud je plezier in je werk en houd je energie over aan het eind van de dag?

Monitor persoonlijke & professionele ontwikkeling

Afgelopen zomer heeft oo.nl in samenwerking met DUO Onderwijsonderzoek en Advies onderzoek gedaan naar de persoonlijke en professionele ontwikkeling van leraren. Wil je alle resultaten inzien? Download dan nu het gratis onderzoeksrapport.

Zet ze aan het werk

In dit boek biedt Dook Kopmels je de tien beste tips voor actieve én productieve bijeenkomsten. Je leest onder meer hoe je:

Meester Mark rekent het goed

In Meester Mark rekent het goed staan de beste plaatjes die hij de afgelopen jaren verzamelde. Een heleboel nieuwe, die net eerder werden gepubliceerd, en zijn favoriete 'gouwe ouwe' voorzien van snedig commentaar.

Timemanagement voor leerkrachten

Gelukkig kun je zelf veel doen om je werkdruk te verlagen. Werkefficiencytrainer Marleen Holtkamp laat in dit boek zien hoe je lucht in je rooster (en daarmee in je hoofd) creëert. Door slimmer te plannen, efficiënt te e-mailen en prioriteiten te stellen, kun je veel tijd winnen. Wie aan de slag gaat met deze inzichten, zal zeker tijdwinst boeken!

Werken aan verantwoordelijk gedrag

De compleet herziene versie van WinWin bestaat uit twee boeken: Werken aan verantwoordelijk gedrag: Structuur en relatie Werken aan verantwoordelijk gedrag: Actie en reactie.

Vitaal voor de klas

Het kan iedere leraar – jong en oud – overkomen: een gebrek aan werkplezier of motivatie. Hoe blijft u – ook op de lange duur – […]

  • CPS
  • ISBN: 9789065086457
  • € 22.50

Meester Mark vraagt door

In Meester Mark vraagt door gaat de auteur langs bij tientallen leerkrachten van basis- en middelbare scholen die wél overleven in het onderwijs. Ze beschrijven wat hen dwars zit, maar laten vooral zien hoe zij de rompslomp succesvol te lijf gaan.