Scholingsspecial

Lees de scholingsspecial voor schoolleiders in het voortgezet onderwijs. Vol inhoudelijke artikelen over ontwikkeling en leiderschap, tips en profielen van opleiders.

Monitor persoonlijke & professionele ontwikkeling

Afgelopen zomer heeft oo.nl in samenwerking met DUO Onderwijsonderzoek en Advies onderzoek gedaan naar de persoonlijke en professionele ontwikkeling van leraren. Wil je alle resultaten inzien? Download dan nu het gratis onderzoeksrapport.

100 dagen document

Versterk jouw schoolleiderschap in de eerste 100 dagen op school Als je begint als schoolleider op een school, komt er veel op je af. Om je […]

Op SAMI-expeditie in onderwijsland

Het SAMI-adagium: ‘De enige opgave die een leidinggevende heeft, is het volledige individuele en collectieve potentieel van de organisatie tot ontwikkeling brengen.’ Dit boek is geschreven […]

Meertaligheid: een troef!

n Meertaligheid: een troef! worden op basis van projectmatig onderzoek concrete handvatten, instrumenten en praktijkvoorbeelden gegeven om positief om te gaan met meertaligheid.

Wat doen goede leraren anders?

In dit boek worden 15 thema’s besproken waaronder motivatie, de start van de les, onderwijs en stress, maak je eigen onderwijs, zelfstandig werken, toetsen en drukte in de klas.

Lesson study als effectieve vorm van teamleren

Herziene editie met nieuwe praktijkervaringen en voorwoord van Makoto Yoshida, de grondlegger van Lesson Study. Werkdruk verminderen en professonaliseren met teamleren Lesson Study is een specifieke […]

  • CPS
  • ISBN: 9789065080004
  • € 32.50

Nooit meer te druk

Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven.

Leraar in de praktijk

Hoe motiveer je je leerlingen? Hoe zorg je dat al die verschillende kinderen voldoende worden uitgedaagd? Hoe reageer je op ouders die erg kritisch zijn? Wat zijn je idealen in het onderwijs? Hiermee is dit boek een rijke inspiratiebron voor alle leraren in het christelijke onderwijs. Dankzij de beschouwing op de interviews en op de vraag hoe christelijk onderwijs van betekenis kan zijn en blijven, is dit boek ook een goede aanzet voor gesprekken in schoolteams. De gebruiksaanwijzing achterin wil daarbij helpen.

Kinderen en angst tips voor opvoeders en kinderen

Hoe ga je als ouder om met een kind dat 's avonds niet durft te gaan slapen? Moet je boos worden als je kleuter met zijn vriendinnetje doktertje speelt? Kun je maken dat je kind groenten lekker gaat vinden? Deze, en nog veel meer vragen uit de dagelijkse praktijk van jonge ouders worden beantwoord in de succesvolle serie Kinderen