Met rekenogen bekeken

Rekenactiviteiten voor jonge kinderen bij 45 prentenboeken

  • Rob Johannes Henricus Bree, Hanneke van Bree
  • ACCO Uitgeverij
  • ISBN: 9789492398390
  • € 27

Prentenboeken verdienen een prominente plaats in het rekenonderwijs aan jonge kinderen. Ze stellen je in staat jonge kinderen in aansprekende contexten doelgerichte rekenactiviteiten aan te bieden. In Met rekenogen bekeken vind je beschrijvingen van verrassende rekenactiviteiten bij 45 prentenboeken. De rekenactiviteiten zijn evenredig verdeeld over de domeinen tellen en getalbegrip, meten en meetkunde.

Met rekenogen bekeken is het langverwachte vervolg op Met rekenogen gelezen. Vertrouwd, verfrissend en vernieuwend. Beide boeken hebben dezelfde insteek, maar overlappen elkaar inhoudelijk niet. Ook in dit boek bieden de beschrijvingen van de rekenactiviteiten je veel ruimte om ze vanuit je eigen vakmanschap in te vullen. Alle rekenactiviteiten kun je met eenvoudige, beschikbare materialen realiseren.

Dit boek is bedoeld voor leerkrachten van groep 1 tot en met 4 in het (speciaal) basisonderwijs in Nederland en voor leerkrachten van de oudste kleuters en het eerste en tweede leerjaar in Vlaanderen. Tevens is het boek geschikt voor studenten en docenten van de lerarenopleidingen, voor onderwijsbegeleiders en voor ieder ander die geïnteresseerd is in rekenonderwijs aan jonge kinderen.

Rob en Hanneke van Bree zijn als leerkracht gespecialiseerd in rekenen met prentenboeken. Hun eerdere boek Met rekenogen gelezen kreeg lovende recensies. Van hun hand verschenen meerdere theoretische en praktische artikelen in onderwijsvakbladen. Op studiedagen en congressen verzorgen ze workshops en presentaties.

Onderwijstypen
Onderwerpen